Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2016 - Anul XXI, nr. 90 (6203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Ambulanţele din Suceava, încălzite cu calorifere electrice ca să nu îngheţe pacienţii iarna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai serioase probleme cu care se confruntă Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava este absenţa garajelor la staţiile din Suceava, Vatra Dornei şi Siret. Asta face ca în sezonul rece maşinile să fie încălzite cu calorifere electrice, ceea ce ridică valoarea facturilor la energie electrică la sume foarte mari. ”Nu avem garaje, ceea ce pune în pericol aparatura şi medicamentele din ambulanţe, mai ales iarna. În sezonul rece le încălzim cu radiatoare electrice pentru că nu poţi să pui pe bolnav manşeta îngheţată a tensiometrului”, a spus dr. Lăzăreanu.

Managerul interimar al SAJ, dr. Alexandru Lăzăreanu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a discutat această problemă cu primarii oraşelor menţionate şi a găsit la aceştia ”foarte multă deschidere” pentru soluţionare. 

La Suceava, mai întâi trebuie clarificată situaţia proprietăţii asupra clădirilor, terenul fiind intabulat pe Primăria Suceava. Intenţia managerului este să construiască un garaj cu zece locuri, două pentru ambulanţe de tip C şi opt pentru ambulanţe de tip B, precum şi un loc de aşteptare/odihnă pentru personalul de serviciu.

 

Din 28 de ambulanţe, doar cinci au sub 200.000 de km

La Siret, administraţia locală pune la dispoziţie teren pentru construirea unui garaj cu două boxe, iar la Vatra Dornei primăria este de acord cu mutarea staţiei de ambulanţă din spaţiul total impropriu în care funcţionează acum, la spitalul municipal, în fostul dispensar TBC, care trebuie însă renovat.

”Voi încerca să fac un proiect cu finanţare europeană, cu implicarea autorităţilor locale, ca să putem rezolva cât mai repede această problemă”, a afirmat dr. Alexandru Lăzăreanu.

De asemenea, a spus el, va solicita Ministerului Sănătăţii dotarea cu ambulanţe deoarece din cele 28 care sunt acum doar cinci au sub 200.000 km parcurşi, având depăşită de mult norma de casare. Evident, aparatura are aceeaşi vârstă cu maşinile. Numărul foarte mare de solicitări, numărul de locuitori şi suprafaţa judeţului Suceava ar impune atât creşterea numărului de maşini, cât şi suplimentarea personalului. Referitor la acesta din urmă, Lăzăreanu a identificat şi o disproporţie între salarizarea angajaţilor din staţia Suceava faţă de cei din judeţ. ”Dacă aş putea corecta această nedreptate aş mulţumi pe mulţi dintre salariaţii instituţiei. La Botoşani, 95% din salarii sunt la maxim, la noi doar 60%. Nu ştiu de ce s-a ţinut cont atunci când s-a făcut grila de salarizare”, a afirmat medicul.

Până la majorarea salariilor, va recurge la o repartiţie mai echitabilă a angajaţilor din staţii, în funcţie de volumul de muncă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţele din Suceava, încălzite cu calorifere electrice ca să nu îngheţe pacienţii iarna.
 Vizualizări articol: 2159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambulanţele din Suceava, încălzite cu calorifere electrice ca să nu îngheţe pacienţii iarna0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei