Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2016 - Anul XXI, nr. 87 (6200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Un fost angajat la bancă şi mai mulţi oameni de afaceri, trimişi în judecată pentru prejudicierea BCR cu credite de 400.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au trimis în judecată şapte inculpaţi, într-un dosar privind credite de peste 1,6 milioane de lei încasate ilegal de la BCR Rădăuţi. Este vorba de oameni de afaceri din zona Voitinel-Marginea-Vicovu de Sus, care au încasat creditele ori au facilitat încasarea acestora de către parteneri de afaceri, prin falsuri, dar şi de un fost angajat al BCR – sucursala Rădăuţi, acuzat că a întocmit acte în fals şi a făcut verificări fictive pentru a le înlesni celorlalţi inculpaţi accesarea creditelor.

 

Beneficiarii creditelor. Prejudiciul nu a fost recuperat

Procurorii au arătat că Ionel Doruţ Hurjui a fost angajat în funcţia de consilier clienţi la BCR Rădăuţi, iar în perioada decembrie 2008-februarie 2009 a întocmit acte în fals, în sensul că a consemnat în contractele de credit verificări fictive, fapte ce au avut ca rezultat obţinerea unor credite în mod injust. Este vorba de credite care au fost accesate de inculpaţii Viorel Hura, Liviu Olărean şi Daniel Iliuţ, producând BCR-ului un prejudiciu în valoare de aproximativ 400.000 de euro, rămas nerecuperat. Cele trei firme la care au ajuns cei 1.600.000 de lei sunt SC Vioni Service din Voitinel, administrată de Viorel Hura, SC Construcţii SRL Marginea, administrată de Liviu Olărean, şi SC Danymar din Vicov, administrată de Daniel Iliuţ.

Procurorii au arătat că angajatul BCR a înaintat spre aprobare creditele, semnând pentru garanţii care practic nu existau.

Inculpatul Viorel Hura este acuzat de obţinerea ilegală a unui credit de 586.000 de lei, Liviu Olărean de obţinerea a 618.000 de lei, în timp de Daniel Iliuţ are de răspuns pentru un credit în valoare de 400.000 de lei.

 

Alţi complici trimişi în judecată

Cei trei inculpaţi care au accesat credite au de răspuns pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, în timp ce bărbatul care era angajat la BCR va fi judecat pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată încă trei inculpaţi: Daniel Coroamă, Ionel Carcea şi Corneliu Gavril Iliuţ. Aceştia sunt acuzaţi că, în calitate de administratori de firme, au emis, în fals, facturi fiscale, pentru inducerea în eroare a funcţionarilor băncii comerciale prejudiciate. Practic, ei au fost garanţi pentru accesarea creditelor de către cei trei oameni de afaceri amintiţi mai sus. Ultimii trei au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Un dosar în care s-a început urmărirea penală din aprilie 2013

Ancheta din acest caz a fost efectuată de ofiţeri de poliţie de la „Investigarea Fraudelor”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. La propunerea poliţiei, procurorii au confirmat începerea urmăririi penale faţă de cei şapte încă din aprilie 2013.

Procesul în care vor fi judecaţi cei şapte va începe la Judecătoria Rădăuţi.

Toţi inculpaţii din acest dosar se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o eventuală condamnare definitivă.

După cum am amintit mai sus, tot prejudiciul costând în creditele luate ilegal a rămas deocamdată nerecuperat.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un fost angajat la bancă şi mai mulţi oameni de afaceri, trimişi în judecată pentru prejudicierea BCR cu credite de 400.000 de euro.
 Vizualizări articol: 3719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Un fost angajat la bancă şi mai mulţi oameni de afaceri, trimişi în judecată pentru prejudicierea BCR cu credite de 400.000 de euro4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei