Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2016 - Anul XXI, nr. 87 (6200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Anchetă DIICOT

Sume mari de bani, ţigări de peste 100.000 de euro şi maşini, ridicate de la o grupare de contrabandişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Structurile de combatere a crimei organizate din Suceava au organizat o acţiune privind membrii unei grupări care ar fi comis contrabandă cu ţigări aduse din Ucraina, prin judeţul nostru, fiind vizaţi trei suspecţi din Timiş. În cadrul percheziţiilor efectuate luni, 11 aprilie, au fost ridicate mari cantităţi de ţigări, sume de bani şi trei maşini. Cei trei suspecţi sunt acuzaţi că făceau parte dintr-o grupare mult mai numeroasă, specializată în acte de contrabandă la nivel naţional şi internaţional. 

 

Ţigări în valoare de 560.000 de lei, ridicate de poliţiştii suceveni

Poliţiştii de la Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, sub coordonarea unui procuror al DIICOT Suceava, au pus în executare, luni, patru mandate de percheziţie, la domiciliile unor suspecţi şi la sediile a două societăţi comerciale. Au fost vizaţi Corneliu Gabriel Novăcescu, în vârstă de 42 de ani, Radu Ioan Ţundrea, în vârstă de 35 de ani, ambii din comuna Coşteiu, judeţul Timiş, şi Andrei Peter, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Lugoj.

Percheziţiile au dus la confiscări foarte importante.

Comisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „În urma efectuării percheziţiilor, poliţiştii au ridicat suma de 120.040 lei şi 4.285 euro, precum şi cantitatea de 1.120.000 ţigarete de provenienţă Duty-free şi extracomunitară cu o valoare de piață de 560.000 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autovehicule cu o valoare de piaţa de circa 30.000 euro. Vehiculele au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei municipiului Lugoj şi la sediul IPJ Suceava”.

Descoperirea ţigărilor nu a fost o misiune tocmai uşoară pentru poliţiştii care au efectuat percheziţiile. La locuinţa unuia dintre suspecţi a fost găsit un tunel unde erau depozitate mari cantităţi de ţigări

Cu ocazia percheziţiilor au mai fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, sisteme de stocare informatice, înscrisuri şi alte bunuri de interes pentru procurori. 

 

Reţinuţi luni noapte, după audieri maraton

După audieri maraton la sediul DIICOT Suceava, luni noapte, cei trei suspecţi au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, în baza ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore.

Numele lui Corneliu Gabriel Novăcescu mai apare în dosare penale legate de contrabandă, cu lideri din Suceava. În vara anului trecut el a fost săltat într-un dosar în care liderul grupării a fost identificat ca fiind Irimie Cîrcu (în vârstă de 43 de ani), din municipiul Rădăuţi, bărbat acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

Anchetatorii suceveni au precizat că au cooperat în acest caz cu specialişti criminalişti din cadrul IPJ Timiş, dar şi cu cadre ale BCCO Timiş. De asemenea, în cauză s-a beneficiat şi de sprijinul informativ al SRI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sume mari de bani, ţigări de peste 100.000 de euro şi maşini, ridicate de la o grupare de contrabandişti.
 Vizualizări articol: 4363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sume mari de bani, ţigări de peste 100.000 de euro şi maşini, ridicate de la o grupare de contrabandişti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei