Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2016 - Anul XXI, nr. 87 (6200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Gura Humorului

Şefa Serviciului „Echipe mobile” din cadrul Protecţiei Copilului Suceava îşi lansează, vineri, primul volum de versuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Hotelul „Toaca Bellevue”, din Gura Humorului, va avea loc vineri, 15 aprilie, de la ora 15:00, lansarea volumului de poezii „Iubeşte!”, semnat de Brînduşa Sorina Bialy, şefa Serviciului „Echipe mobile”, din cadrul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Suceava. Evenimentul va fi moderat de jurnalista Adriana Dascălu Bulină. Printre invitaţii care vor vorbi despre carte se numără Gabriel Cărăbuş, George Checheriţă, Constantin Moldovan, Alexandru Ovidiu Vintilă şi Marius Gabor.

Autoarea volumului, Brînduşa Sorina Bialy, ne-a spus că a început să scrie poezii în perioada copilăriei, moştenind talentul de la tatăl ei şi sensibilitatea de la mama ei. După o pauză destul de lungă, s-a reapucat de scris. A fost încurajată şi susţinută de prieteni şi de familie. „Le mulţumesc din suflet, dar mulţumiri speciale îi adresez lui Marius Gabor, cel căruia îi datorez redescoperirea poeziei, a inspiraţiei şi a curajului de a scrie din nou. El m-a îndrumat, m-a corectat, m-a determinat să scriu. Scriind, mi-am dat seama că am adunat suficient material pentru o carte. L-am rugat să colaboreze cu mine pentru a putea publica. Trebuie să îi mulţumesc pentru coperta minunată şi pentru munca depusă la Editura Teba”, ne-a spus Brînduşa Sorina Bialy.

Primele încercări timide de a scrie versuri au fost în anii de gimnaziu. „Îmi amintesc cu mare plăcere de doamna mea învăţătoare Viorica Soroceanu, cea care m-a susţinut şi cu multă căldură m-a determinat să public câteva poezii în revista Şcolii Generale Nr. 1 din Gura Humorului. Ţin minte că prima mea poezie se intitula <Ghiocelul>. Ulterior, în anii copilăriei, am scris într-un jurnal. Sunt sigură că înclinaţia spre a scrie poezie, proză o moştenesc de la tatăl meu. Tata a jucat teatru, a predat limba şi literatura română, era omul care citea foarte mult, venea săptămânal acasă cu teancuri de cărţi, era omul care mă verifica, mă corecta, critica, încuraja… Mamei îi datorez latura sensibilă care mă ajută să aştern poemele pe hârtie”, n-a mai spus autoarea volumului “Iubeşte!”.

 

“Eu de multe ori m-am întrebat ce sunt. Cred că în final am găsit răspunsul”

După decesul părinţilor, mulţi ani Brînduşa Sorina Bialy a stat departe de scris, de versuri. În urmă cu doi ani, însă, întâmplător, navigând pe Facebook, a văzut un eveniment ce i-a atras atenţia. Era vorba de debutul în lumea literară a lui Marius Gabor, cu volumul „Amor de dragul ploii”. Acum, cu drag povesteşte de acel moment: „Citindu-l, am realizat că ceva s-a trezit în mine şi astfel am reînceput să scriu poezii. Nu am scris foarte multe, atunci. Prima persoană căreia i-am citit poeziile a fost fiica mea. I le-am citit cu emoţie, era ceva destul de nou pentru ea şi nu anticipam în nici un fel cum va reacţiona. Am fost uimită să constat că i-au plăcut. Totuşi, nu aveam încredere în mine şi am încetat să scriu”.

Întâmplător sau nu, în luna noiembrie a anului 2015, Brînduşa Bialy a început o colaborare la un eveniment creat de Marius Gabor. „În această perioadă i-am arătat poeziile mele Nicoletei Daneliuc, prietenă, colegă de serviciu şi colaboratoare în foarte multe proiecte ce vizează domeniul social. Nicoleta le-a citit şi pentru că i-au plăcut mi-a sugerat, ştiind de colaborarea mea cu Marius, să i le trimit”, s-a destăinuit autoarea. Aşa s-a născut volumul „Iubeşte!”, “poate pentru că, aşa cum spunea atât de simplu şi de frumos Nichita Stănescu, <Suntem ceea ce iubim!>. Eu de multe ori m-am întrebat ce sunt. Cred că în final am găsit răspunsul. Mă rog să îl căutaţi şi sper să îl găsiţi şi dumneavoastră”, a completat Brînduşa Sorina Bialy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şefa Serviciului „Echipe mobile” din cadrul Protecţiei Copilului Suceava îşi lansează, vineri, primul volum de versuri.
 Vizualizări articol: 1826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Şefa Serviciului „Echipe mobile” din cadrul Protecţiei Copilului Suceava îşi lansează, vineri, primul volum de versuri2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei