Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2016 - Anul XXI, nr. 84 (6197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Normalitate

Trotuarul din faţa Restaurantului Naţional va fi refăcut pe porţiunea ocupată anteriori de Restaurantul Del'Iiri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un trotuar din zona centrală a Sucevei, de pe o laterală a străzii Nicolae Bălcescu, va fi refăcut curând de municipalitatea suceveană, pe o porţiune de aproximativ 20 de metri, care a rămas „descoperită” după ce terasa Restaurantului Del'Iri a fost demolată.

Ciudata imagine a trotuarului modernizat doar pe jumătate, în urma unui program de modernizări stradale, care a inclus şi zona respectivă, a ridicat numeroase semne de întrebare, mai ales în rândul celor care trec mai rar prin acea zonă şi văd cum trotuarul refăcut cu pavele roşii se termină brusc, iar de acolo începe o porţiune doar cu pietriş şi câteva pavele desprinse, ce par a fi uitate acolo de constructori.

Respectiva porţiune a fost concesionată cu mai mulţi ani în urmă de proprietarul fostului Restaurant Naţional, în dreptul căreia se află trotuarul „dezgolit”, pentru amenajarea terasei celor de la Del'Iri, pe care i-a avut în chirie. Odată cu finalizarea lucrărilor de demolare a Restaurantului Del'Iri, începute pe la mijlocul lunii februarie, trotuarul pe care se afla o porţiune din construcţia temporară a rămas la stadiul în care se afla înainte de modernizarea stradală de anul trecut.

„Porţiunea respectivă de teren este încă în concesiunea mea, dar renunţ la ea. Am vorbit deja la primărie, nu am de gând să mă extind cu vreo construcţie acolo, vor veni curând oamenii municipalităţii să traseze limitele”, a declarat Radu Kirstiuk, proprietarul clădirii fostului Restaurant Naţional, care a obţinut autorizaţia de demolare a Del'Iri, termenul limită de finalizare a lucrărilor fiind 1 august.

Faptul că porţiunea de trotuar lipsă va fi refăcută în cel mult două săptămâni a fost confirmat de viceprimarul Ovidiu Doroftei: „În scurt timp vom fi prezenţi şi cu o altă lucrare similară în zona centrală, iar atunci vom mobiliza o echipă care să monteze pavelele pe porţiunea lipsă. În momentul în care s-a venit cu lucrarea de modernizare pe acel trotuar, porţiunea respectivă, concesionată, era ocupată de o construcţie temporară. Nu puteam să renunţăm complet la modernizarea trotuarului doar pentru că nu se puteau pune atunci pavelele pe o porţiune cu lăţime de un metru. Acum nu mai există construcţia respectivă, refacem trotuarul şi acolo, fără costuri suplimentare”.

În noiembrie 2015, în perioada controalelor ISU declanşate după tragedia de la Colectiv, Restaurantul Del'Iri, construit în jurul fostului Restaurant Naţional, a fost închis „pentru renovare”. După câteva luni de zile în care acolo nu a mai mişcat nimic, iar cei care aveau închiriat acel spaţiu şi-au deschis un alt restaurant în oraş, proprietarul spaţiului a decis să demoleze „construcţia provizorie” care nu corespunde noilor norme de autorizare privind protecţia la incendii.

În prezent, fostul conac al familiei nobiliare Prunkul, devenit ulterior, în perioada comunistă, Restaurantul Naţional, este scos la vânzare/închiriere. Deocamdată, negocierile purtate cu mai mulţi ofertanţi nu au o finalitate, iar proprietarul clădirii nu exclude nici varianta să deschidă pe cont propriu o cafenea şi o terasă de vară, pentru a valorifica într-un fel terenul de 1.781 mp aferent clădirii cu o suprafaţă desfăşurată de 3.120 mp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trotuarul din faţa Restaurantului Naţional va fi refăcut pe porţiunea ocupată anteriori de Restaurantul Del'Iiri.
 Vizualizări articol: 2767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trotuarul din faţa Restaurantului Naţional va fi refăcut pe porţiunea ocupată anteriori de Restaurantul Del'Iiri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba rădăuţeană Sigur că adevărata ciorbă rădăuţeană, cea creată de doamna Cornelia Dumitrescu, o puteţi găsi numai la Rădăuţi şi numai acolo unde se urmează încă reţeta ei originală. Preparatul este însă acum celebru în toată lumea, acolo unde au... Citeşte