Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 apr 2016 - Anul XXI, nr. 84 (6197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din nou

Sistemul cardului de sănătate, blocat ieri peste o oră şi jumătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sistemul cardurilor de sănătate s-a blocat, ieri, din nou mai bine de o oră şi jumătate, iar apoi a funcţionat cu dificultate. Medicul de familie Irina Badrajan, secretar general al Colegiului Medicilor Suceava, ne-a declarat că între ora 8.00 şi 9.30 sistemul nu a mers deloc, iar după aceea a dat numeroase erori. ”Vom reclama de fiecare dată când se întâmplă pentru că este incalificabil ce se întâmplă! Ne-au mâncat ficaţii. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate era obligată să ne pună la dispoziţie un sistem care să meargă, nu ceea ce există acum. O să le trimitem toate reclamaţiile pe care le primim”, a spus dr. Badrajan, nemulţumită nu doar de problemele din sistemul informatic, ci şi de atitudinea responsabililor din cadrul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate faţă de această problemă cu care se confruntă permanent medicii şi pacienţii.

Ea a afirmat că va discuta şi cu ceilalţi medici varianta ca, de fiecare dată când apar disfuncţionalităţi, pacienţii să fie invitaţi să semneze un protest ”pentru că ei sunt primii afectaţi”. ”Ni se spune mereu că sistemul nu este blocat, ci doar merge mai greu. Ne-am săturat să auzim asta”, a mai declarat medicul sucevean.

Problemele în funcţionarea sistemului cardurilor de sănătate sunt o constantă a activităţii din sistemul sanitar încă de anul trecut, de la introducerea acestui procedeu de dovedire a calităţii de asigurat şi de validare a serviciilor medicale. Contractul de mentenanţă pentru sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a expirat încă de la jumătatea lunii decembrie a anului trecut şi acum instituţia se bazează doar pe resurse proprii pentru a menţine sistemul în funcţiune. Efectele disfuncţionalităţilor sunt creşterea timpului pe care pacientul îl petrece la uşa doctorului sau în cabinet, drumuri suplimentare în cazul în care sistemul se blochează, medicii nu pot valida serviciile medicale prestate, stres şi nervi mai ales în zilele de vineri, după 20 ale lunii, şi cel puţin o dată pe săptămână în afară de vineri.

Pentru sistemul informatic integrat pentru sănătate, implementat în 2012, statul a plătit peste 180 de milioane de euro. Mentenanţa programului pentru cardurile de sănătate trebuia asigurată timp de trei ani de la implementarea proiectului de către firma care a câştigat licitaţia, un consorţiu format din HP România şi Novensys Corporation. Firma Novensys SRL a intrat în insolvenţă la sfârşitul anului 2014, înainte ca sistemul să devină operaţional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul cardului de sănătate, blocat ieri peste o oră şi jumătate.
 Vizualizări articol: 2148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sistemul cardului de sănătate, blocat ieri peste o oră şi jumătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba rădăuţeană Sigur că adevărata ciorbă rădăuţeană, cea creată de doamna Cornelia Dumitrescu, o puteţi găsi numai la Rădăuţi şi numai acolo unde se urmează încă reţeta ei originală. Preparatul este însă acum celebru în toată lumea, acolo unde au... Citeşte