Google
SHOPPING CITY SUCEAVA - Masha si Ursul
SHOPPING CITY SUCEAVA - Masha si Ursul
SHOPPING CITY SUCEAVA - Masha si Ursul
 
sâmbătă, 9 apr 2016 - Anul XXI, nr. 84 (6197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6639 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1179 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mai mult verde

Colegiul „Ştefan cel Mare” a câştigat un proiect pentru amenajarea spaţiului verde din curtea instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După ce la începutul acestui an a inaugurat o modernă sală de sport şi un teren sintetic, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava vrea să reabiliteze spaţiul verde din curtea instituţiei, curte acaparată în mare parte de clădiri şi beton.  Beneficiind de sprijinul financiar al Fundaţiei pentru Parteneriat și MOL România, colegiul sucevean va amenaja un spaţiu de recreere prietenos, atractiv, un loc de aşteptare şi petrecere a timpului în pauzele dintre cursuri, cu pergole şi băncuţe cochete şi chiar o bibliotecă în aer liber. Vor fi plantate gazon, tuia, flori, dar şi arbuşti pitici şi vor fi montaţi stâlpi de iluminat şi vase ceramice pictate de elevi.

Costurile pentru reconfigurarea celor 145 de metri pătraţi se ridică la peste 13.000 de lei, 68% din această sumă, respectiv 9.000 de lei, fiind câştigaţi de colegiul sucevean în cadrul programului „Spaţii Verzi” al MOL România şi al Fundaţiei pentru Parteneriat. Proiectul a fost iniţiat de prof. Carmen Amorăriţei şi ing. Sanda Barabaş.

Cât despre zona la care facem referire, aceasta este situată la intrarea elevilor în curtea şcolii, în pantă, suprafaţă care este lipsită de vegetaţie şi doar câteva exemplare de tuia o străjuiesc lateral.

„Proiectul Asociaţiei Profesioniştilor CN <Ştefan cel Mare> Suceava <Gândeşte VERDE şi acţionează!> a fost selectat pentru finanţare din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi MOL România. Suntem printre cei 25 de câştigători de la nivel naţional şi ne mândrim cu acest lucru. Cât priveşte spaţiul din curte, mai întâi vom realiza o ecologizare a acestuia, după care vom planta copaci, iarbă şi flori de sezon. Vom încerca să realizăm şi o amenajare cu mobilier corespunzător, iar la final ne-am gândit şi la o bibliotecă în aer liber, unde elevii care au un moment de răgaz să poată lua o carte şi să studieze. Cel mai important rol este al elevilor. În calitate de coordonatori, încercăm să-i implicăm pe elevi şi pe părinţii acestora în crearea acestui spaţiu, în amenajarea lui”, a declarat prof. Carmen Amorăriţei. Grădiniţa din curtea liceului trebuie să fie gata până la 30 iunie.

 

Elevi implicaţi în reamenajarea grădiniţei

La rândul său, ing. Sanda Barabaş a subliniat că proiectul vizează şi formarea unui comportament responsabil al elevilor şi al comunităţii şcolare faţă de problemele de ecosistem şi implicarea lor în acţiuni de protejare a mediului.

„Era nevoie. <Ştefan cel Mare> este o clădire impunătoare, în stil baroc. Din acest an, elevii ştefanişti se bucură de o nouă, impunătoare şi mult aşteptată sală de sport. Construirea acesteia a făcut ca spaţiul, altădată verde, din jurul şcolii, să fie drastic restrâns şi afectat. În acest moment nu se poate vorbi de un spaţiu verde – în adevăratul sens al cuvântului - în jurul şcolii, ci doar de un mic spaţiu care se doreşte a fi verde, vesel, îngrijit şi iubit de elevi”, a menţionat Sanda Barabaş.

Aceasta a mai punctat faptul că în realizarea obiectivelor vor fi implicaţi elevii şcolii, părinţi şi cadre didactice.

„Tot în proiect, ne-am propus şi organizarea unei expoziţii de fotografie cu tematică ecologică, pe care o vor realiza elevii, activităţi de ecologizare în diferite zone ale oraşului, lecţii de instruire în domeniul ecologiei, realizarea unui plan de responsabilitate socială etc.”, a mai specificat Barabaş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Ştefan cel Mare” a câştigat un proiect pentru amenajarea spaţiului verde din curtea instituţiei.
 Vizualizări articol: 2123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Colegiul „Ştefan cel Mare” a câştigat un proiect pentru amenajarea spaţiului verde din curtea instituţiei3.756

Iulius Mall Suceava
Denis
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba rădăuţeană Sigur că adevărata ciorbă rădăuţeană, cea creată de doamna Cornelia Dumitrescu, o puteţi găsi numai la Rădăuţi şi numai acolo unde se urmează încă reţeta ei originală. Preparatul este însă acum celebru în toată lumea, acolo unde au... Citeşte