Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2016 - Anul XXI, nr. 81 (6194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prejudiciu important

Un bărbat care derula afaceri printr-o societate închisă, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat trimiterea în judecată a unui bărbat din Suceava, pentru infracţiunea de evaziune fiscală, prejudiciul calculat fiind de aproape 60.000 de lei. Mugurel Bogdan Cojocariu este acuzat că derula afaceri printr-o societate inactivă, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.

Din ancheta procurorilor rezultă că inculpatul a deschis, în 2005, o firmă cu obiect de activitate ,,comerţ cu ridicata al altor componente şi echipamente electronice”. Societatea a devenit inactivă din iunie 2009, după ce administratorul nu şi-a îndeplinit obligaţiile declarative.

Anchetatorii au descoperit că deşi firma nu mai exista oficial, în realitate administratorul s-a folosit de ea, pentru a derula afaceri importante din punct de vedere al valorii bunurilor tranzacţionate.

„În perioada 11.03.2010 – 06.04.2013, societatea a derulat operaţiuni comerciale de vânzări de mărfuri, sens în care a emis un număr de 36 facturi fiscale către un număr de cinci societăţi comerciale beneficiare, în valoare totală de 186.063 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Din aceste operaţiuni financiare, inculpatul s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat. Este vorba de impozit pe profit în sumă de 24.098 de lei şi TVA de 35.454 de lei. Cumulat, a rezultat prejudiciul de peste 59.000 de lei.

Procurorii au pus sechestru pe o garsonieră pe care inculpatul o deţine în municipiul Suceava, în vederea recuperării prejudiciului.

Până la o decizie definitivă a instanţelor, Mugurel Bogdan Cojocariu se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat care derula afaceri printr-o societate închisă, trimis în judecată pentru evaziune fiscală.
 Vizualizări articol: 2587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Un bărbat care derula afaceri printr-o societate închisă, trimis în judecată pentru evaziune fiscală2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Menemen (scrob turcesc cu legume) Dacă vă place scrobul din ouă proaspete sau omletele umplute cu tot felul de bunătăți, probabil vă va cuceri această rețetă foarte simplă, dar care vă garantează un preparat consistent și absolut delicios.Avem nevoie de:3-4 ouă, o roșie, 2 cepe mari... Citeşte