Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 apr 2016 - Anul XXI, nr. 81 (6194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Programul „Euro 200”, pentru achiziţionarea unui calculator, continuă şi în 2016

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a anunţat continuarea programului “Euro 200”, de sprijinire financiară a elevilor şi studenţilor pentru achiziţionarea unui calculator, şi în 2016.

Acest program social oferă posibilitatea elevilor şi studenţilor cu resurse materiale reduse să-şi cumpere un calculator, ministerul oferind, în acest sens, câte un bon valoric de 200 de euro.

Potrivit Ministerului Educaţiei, “beneficiarii acestui program sunt elevii/studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 de lei pe membru de familie. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Pentru obţinerea ajutorului aferent achiziţionării unui calculator, beneficiarii întocmesc o cerere pe care o depun la unitatea de învăţământ la care este înscris elevul/studentul”.

Depunerea cererilor privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării unui calculator prin programul “Euro 200” se va face până în data de 21 aprilie 2016.

În 2015, 1.837 de elevi suceveni au primit 200 de euro pentru a-şi cumpăra un calculator.

 

Documentele necesare

Cererea depusă la secretariatul unităţii de învăţământ va fi însoţită de o serie de documente: copie a certificatului de naştere sau a actului de identitate al elevului, copie a actului de identitate al părintelui, acte doveditoare privind veniturile familiei, declaraţie pe propria răspundere a părintelui că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul prevăzut şi că dispune de diferenţa de bani pentru achiziţionarea unui calculator cu o configuraţie minimă standard, adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ din care să rezulte media generală din anul şcolar anterior depunerii cererii pentru acordarea ajutorului financiar şi adeverinţă din care să rezulte numărul absenţelor nemotivate din anul şcolar precedent. 

La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei familiale complementare şi a alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală, a bugetului personal complementar acordat persoanelor cu handicap, a burselor de studii şi a burselor sociale, precum şi a tuturor drepturilor sociale care, potrivit legii, sunt exceptate de la stabilirea altor drepturi şi obligaţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul „Euro 200”, pentru achiziţionarea unui calculator, continuă şi în 2016.
 Vizualizări articol: 3655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul „Euro 200”, pentru achiziţionarea unui calculator, continuă şi în 20160.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Menemen (scrob turcesc cu legume) Dacă vă place scrobul din ouă proaspete sau omletele umplute cu tot felul de bunătăți, probabil vă va cuceri această rețetă foarte simplă, dar care vă garantează un preparat consistent și absolut delicios.Avem nevoie de:3-4 ouă, o roșie, 2 cepe mari... Citeşte