Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2016 - Anul XXI, nr. 80 (6193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În lipsă

Trei ucraineni care le-au spus „Pa” anchetatorilor din 2010, trimişi în judecată pentru contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat trimiterea în judecată a trei cetăţeni ucraineni, pentru o faptă de contrabandă  comisă tocmai în vara anului 2010. Ancheta a stagnat atât de mult în condiţiile în care cei trei inculpaţi au părăsit România imediat ce nu au mai avut nici o interdicţie, iar ulterior nu au răspuns la nici una din citaţiile anchetatorilor.

Ivanovici Constantin Colomeciuc, Victor Scripnichuk şi Vasileivici Constantin Pojoga au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Din ancheta procurorilor rezultă că, pe 1 iunie 2010, în jurul orei 22.30, poliţiştii de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vicov au reperat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, trei persoane care se aflau în imediata apropiere a frontierei de stat dintre Ucraina şi România.  Doi dintre suspecţi au fost prinşi în scurt timp, iar al treilea a doua zi. Poliţiştii au mai descoperit la vremea respectivă trei colete de culoare neagră, în care se aflau baxuri de țigări marca Doina, cu timbru de Republica Moldova, în total 4.460 de pachete de țigări. Prejudiciul adus bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale şi fiscale, a fost calculat la 33.575 de lei.

Procurorii au detaliat măsurile pe care le-au întreprins pentru a putea da de cei trei, măsuri care au fost până acum sortite eşecului.

“De la momentul revocării măsurii privind obligarea inculpaților Colomeciuc Constantin Ivanovici, Scripnichuk Victor şi Pojoga Constantin Vasilievici de a nu părăsi teritoriul României, aceștia au părăsit țara, în ciuda eforturilor de căutare și identificare, inclusiv în baza prevederilor Convenției europene de asistență judiciară în materie penală, pe calea unei comisii rogatorii de către Autoritățile Judiciare Competente din Ucraina, aceștia nu s-au prezentat la termenele fixate prin citații din anul 2010 până în prezent”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava

Dosarul se va judeca, în prima sa fază, la Judecătoria Rădăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei ucraineni care le-au spus „Pa” anchetatorilor din 2010, trimişi în judecată pentru contrabandă.
 Vizualizări articol: 2193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Trei ucraineni care le-au spus „Pa” anchetatorilor din 2010, trimişi în judecată pentru contrabandă4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei cu ceapă Sunt o versiune a tocineilor bucovineni obișnuiți, dar pentru unele persoane, care nu suportă gustul pur de cartof, sunt preferați.Avem nevoie de:4-5 cartofi mari, o ceapă mică tocată, 1-2 ouă, o lingură bună de smântână grasă, o... Citeşte