Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2016 - Anul XXI, nr. 80 (6193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un prim pas

Bani de la Primăria Câmpulung Moldovenesc pentru doi copii cu tetrapareză spastică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei doi copii din Câmpulung Moldovenesc, Daniel Petroiu, în vârstă de 10 ani, şi Ştefănel Leancă, de aceeaşi vârstă, diagnosticaţi cu tetrapareză spastică au primit un ajutor în valoare de 3.700 de euro din partea Primăriei Câmpulung Moldovenesc, bani care îi ajută să ajungă urgent la o clinică din Chişinău pentru intervenţii chirurgicale. În urma materialului publicat în cotidianul Monitorul de Suceava „Doi copii diagnosticaţi cu tetrapareză spastică au nevoie urgent de intervenţii chirurgicale la o clinică din Chişinău”, Primăria Câmpulung Moldovenesc, prin bunăvoinţa primarului Mihăiţă Negură şi a tuturor membrilor Consiliului Local, a achitat întreaga sumă pentru deplasarea la Chişinău şi pentru operaţii.

Asociaţia Umanitară ,,Freamăt de Speranţă” din Câmpulung Moldovenesc, asociaţie înfiinţată de Anca Crăciun, mama copilului-poet Sebastian Crăciun, diagnosticat şi el cu tetrapareză spastică, ne-a spus că s-au mai adunat, în urma apelului făcut în Monitorul de Suceava, încă 1.000 de euro ce vor fi folosiţi pentru numeroasele investigaţii pre şi postoperatorii şi pentru recuperarea imediată a copiilor, în clinici specializate, fără de care intervenţiile chirurgicale ar fi inutile.

Cele două cazuri sunt instrumentate de specialiştii Echipei Mobile Gura Humorului, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, din anul 2009, odată cu înfiinţarea Serviciului Echipe Mobile, care ne-au confirmat faptul că minorii necesită sprijin umanitar pentru a putea ajunge la clinica din Republica Moldova. Periodic, cei doi copii beneficiază de recuperări kinetoterapeutice la domiciliu, iar familiile acestora beneficiază de consiliere psihosocială.

 

Au în continuare nevoie de suport material pentru recuperare

Născut în anul 2006, Daniel Petroiu, fiul lui Niculai şi al Elenei, a fost primit cu bucurie în familie şi nu se gândea nimeni că are probleme de sănătate până la vârsta de 6 luni. Părinţii au observat atunci că Daniel ar avea ceva probleme de sănătate, au consultat mai mulţi medici, iar în scurt timp căutările şi întrebările lor au primit un răspuns cutremurător: tetrapareză spastică. Daniel este elev în clasa pregătitoare la Şcoala Gimnazială Nr. 2 “George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc. Are un scaun special pentru a putea participa la orele de curs, iar învăţătoarea Anca Călinescu se ocupă foarte mult de el. La fel şi colegii de clasă îi sar în ajutor la nevoie. Daniel speră ca în cel mai scurt timp să devină autonom, să se poată descurca şi singur, să fie la fel ca şi colegii săi. Toate astea se pot întâmpla dacă va fi ajutat să facă cea de-a doua operaţie la clinica din Chişinău.

Părinţii lui Daniel nu învinuiesc pe nimeni, nu se consideră nedreptăţiţi, se gândesc doar că pe 18 mai anul acesta trebuie să fie la Chişinău cu Daniel pentru a doua operaţie. Speranţa lor este doar la Dumnezeu, dar Dumnezeu lucrează prin oameni.

Cel de-al doilea copil din Câmpulung Moldovenesc care suferă de tetrapareză spastică, Ştefănel Leancă, este fiul lui Iulian Dorin şi al Adrianei. Copilul s-a născut acum zece ani prin operaţie de cezariană. După cum povesteşte mama băiatului, „la şase săptămâni a avut convulsii, după care au urmat trei zile de comă. Am stat internată cu el zece zile la Spitalul Judeţean Suceava, unde a primit tratament, dar, după un an, Ştefănel a avut o nouă criză, mai puternică, şi a fost internat la Spitalul de copii <Sf. Maria> din Iaşi, unde a fost diagnosticat cu mai multe boli: tetrapareză spastică, sindrom extrapiramidal, tetraplegie fără autolocomoţie, epilepsie senzo-somatică, retard psihic sever. Cei care vor să ajute aceste familii, pe cei doi copii, Daniel şi Ştefănel, pentru recuperarea imediată, în clinici specializate, fără de care intervenţiile chirurgicale de la Chişinău ar fi inutile, pot să doneze sume de bani în conturile RO 42 BTRLEURCRT0308584101, RO 92 BTRLRONCRT0308584101 (Asociaţia „Freamăt de Speranţă”) şi pot lua legătura cu Anca Crăciun, la numărul de telefon 0727 426 272, familia Petroiu, telefon 0749152447, familia Leancă, telefon 0751 370 579.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani de la Primăria Câmpulung Moldovenesc pentru doi copii cu tetrapareză spastică.
 Vizualizări articol: 1756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bani de la Primăria Câmpulung Moldovenesc pentru doi copii cu tetrapareză spastică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei cu ceapă Sunt o versiune a tocineilor bucovineni obișnuiți, dar pentru unele persoane, care nu suportă gustul pur de cartof, sunt preferați.Avem nevoie de:4-5 cartofi mari, o ceapă mică tocată, 1-2 ouă, o lingură bună de smântână grasă, o... Citeşte