Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 apr 2016 - Anul XXI, nr. 80 (6193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Vatra Dornei

Activităţi organizate de Salvamont Vatra Dornei în săptămâna „Şcoala Altfel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Între Serviciul de Promovare şi Dezvoltare a Turismului, Salvamont Vatra Dornei şi şcolile din oraşul staţiune există o bună colaborare, care va fi continuată în perioada în care elevii vor desfăşura şi altfel de activităţi decât cele formale.

Ing. Petrică Ariciuc, şeful Serviciului de Promovare şi Dezvoltare a Turismului şi Salvamont Vatra Dornei, ne-a declarat: “Având deja o experienţă pentru că lucrăm de foarte mult timp cu şcolile din zonă, în această perioadă noi suntem angrenaţi în mai multe activităţi printre care se numără: la sediul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică vom avea trei zile în care vom desfăşura cursuri de prim ajutor, apoi vom organiza via ferrata în centrul staţiunii, şi ca o noutate, pentru două clase avem pregătit un atelier de rapel de pe un stâlp înalt de 15 metri, asta înseamnă un bloc cu 5 etaje. Este o înălţime considerabilă, sperăm să urce toţi copiii care doresc pe acel stâlp”.

La cea de-a V-a ediţie a programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun 2016” care va avea loc între 18 şi 22 aprilie, elevii dorneni vor fi antrenaţi şi într-o activitate de ecologizare a zonei, dar mai ales a cursului râului Dorna care trece prin municipiu. Pentru această primăvară Serviciul de Promovare şi Dezvoltare a Turismului şi Salvamont Vatra Dornei, condus de ing. Petrică Ariciuc, a gândit o campanie prin care să-i educe pe cei tentaţi să arunce deşeuri în locuri nepermise, dar şi de strângere de fonduri prin amendarea celor care poluează mediul.

“Vom încerca să aducem în atenţie şi problemele de mediu cu care ne confruntăm. Noi nu îi vom certa pe cei tineri pentru că, din fericire, nu ei sunt sursa poluării, ci cei din generaţia de vârsta a doua, adică noi, cei care ne-am declarat de atâta timp ecologişti, generaţia de sacrificiu, dar am constatat că nu am înţeles nimic şi îi transformăm pe cei care vin după noi în gunoierii veşnici. Cred că vom stopa aceste acţiuni de ecologizare şi vom trece la o campanie de strângere de fonduri pentru a-i amenda pe cei care aruncă gunoaie. Îi vom premia pe cei care ne vor aduce dovezi, de exemplu fotografii sau filmări cu persoane care să poată fi identificate care aruncă deşeuri în râuri sau aruncă gunoaie din maşini. Sunt maşini mari din care se descarcă deşeurile pe văi, în pâraie, în locuri teoretic ascunse, dar vizibile turiştilor”, a precizat Petrică Ariciuc.

Premergător programului „Şcoala Altfel”, Grupul “Vatra Dornei Tineret”, împreună cu Salvamont Vatra Dornei, organizează vineri, 15 aprilie, de la ora 9:00, campania de ecologizare „Natura nu e un loc de vizitat. E acasă”, în zona „Drumul Tătarilor”. Vor participa Salvamont Vatra Dornei, membrii grupului “Vatra Dornei Tineret” şi elevi de la Liceul Teoretic „Ion Luca”, Liceul Tehnologic „Vasile Deac” şi de la şcolile gimnaziale Nr. 1, Nr. 2 şi Nr. 4.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi organizate de Salvamont Vatra Dornei în săptămâna „Şcoala Altfel”.
 Vizualizări articol: 1957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Activităţi organizate de Salvamont Vatra Dornei în săptămâna „Şcoala Altfel”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocinei cu ceapă Sunt o versiune a tocineilor bucovineni obișnuiți, dar pentru unele persoane, care nu suportă gustul pur de cartof, sunt preferați.Avem nevoie de:4-5 cartofi mari, o ceapă mică tocată, 1-2 ouă, o lingură bună de smântână grasă, o... Citeşte