Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 apr 2016 - Anul XXI, nr. 79 (6192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici

Peste 34.000 de elevi suceveni învaţă în şcoli fără autorizaţie de funcţionare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai recente date statistice întocmite de Inspectoratul Şcolar Suceava cu privire la situaţia şcolilor autorizate din punct de vedere sanitar arată că elevii din 476 de şcoli învaţă în unităţi de învăţământ care nu sunt conforme şi care nu au primit avizul de funcţionare al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Raportul a fost prezentat de inspectorul şcolar general, Gheorghe Lazăr, în şedinţa de Consiliu Judeţean de joi, iar potrivit acestuia „autorizarea unităţilor de învăţământ din punct de vedere sanitar şi al securităţii la incendiu reprezintă principalul punct slab al reţelei şcolare sucevene”.

Din cele 777 de şcoli din judeţ, 301, adică 39%, au obţinut autorizaţie de funcţionare de la DSP Suceava. În mediul urban, 76% dintre şcoli sunt autorizate, iar în municipii, proporţia şcolilor conforme este de peste 90%. De cealaltă parte, în mediul rural, doar 28% dintre unităţi au primit „ok-ul” pentru a funcţiona.

De menţionat este faptul că primăriile au nevoie de aproximativ 68 de milioane de lei pentru a autoriza toate şcolile.

 

35 de localităţi fără nici o şcoală autorizată

În raportul de joi, Gheorghe Lazăr a reluat lista celor 35 de localităţi din judeţ ai căror primari nu au reuşit să autorizeze nici măcar o singură unitate şcolară de pe raza comunelor la cârma cărora se află.

În fruntea listei se află Udeşti, cu 15 unităţi şcolare, care funcţionează fără avizul DSP. Toţi cei 1.112 elevi şi preşcolari din comună învaţă în unităţi neconforme din punct de vedere sanitar, unde fie toaletele sunt în curtea unităţii, fie apa nu este potabilă sau lipseşte.

O altă comună în care nu există nici o unitate autorizată este Zvoriştea, unde cei 769 de elevi şi preşcolari cuprinşi în cele 12 şcoli învaţă în şcoli fără toalete sau apă potabilă, condiţii obligatorii în vederea autorizării.

Lista localităţilor în care toate şcolile funcţionează fără autorizaţie mai cuprinde comunele Vadu Moldovei (zece şcoli, toate neconforme), Frasin, Vultureşti şi Todireşti - cu câte opt şcoli neautorizate, Buneşti, Fântânele şi Slatina – cu câte şapte şcoli, toate neautorizate, Panaci, Ulma, Adâncata, Horodnic de Sus, Mitocu Dragomirnei, Vereşti şi Bosanci - cu câte şase şcoli, Drăgoieşti, Grămeşti, Hănţeşti şi Bogdăneşti - cinci şcoli, Muşeniţa, Botoşana, Hârtop, Putna, Stroieşti, Siminicea, Comăneşti, Stroieşti, Valea Moldovei – patru şcoli etc.

De partea cealaltă, în şase comune sucevene toate unităţile de învăţământ au primit autorizaţie de funcţionare. Este vorba despre Milişăuţi şi Satu Mare – patru şcoli autorizate, Voitinel, Ciocăneşti, Cîrlibaba şi Poieni Solca – cu câte două şcoli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 34.000 de elevi suceveni învaţă în şcoli fără autorizaţie de funcţionare.
 Vizualizări articol: 1885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste 34.000 de elevi suceveni învaţă în şcoli fără autorizaţie de funcţionare1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de ciuperci (de post) Simplu de făcut și gustoasă, această ciorbă amintește cumva și de gustul supei de pui și este ideală pentru perioadele de post, dar și pentru persoanele care țin dietă pentru a scăpa de excesul de greutate.Avem nevoie de:O caserolă de 500 g... Citeşte