Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 apr 2016 - Anul XXI, nr. 79 (6192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Merite

Olimpici la puterea a III-a. Trei elevi ai Colegiului „Ştefan cel Mare” s-au calificat la câte trei olimpiade naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Olimpiadele judeţene au desemnat deja elevii care vor reprezenta şcoala suceveană la nivel naţional, iar şcolarii care s-au remarcat până acum prin implicare şi studiu intens culeg acum roadele muncii lor.

Trei elevi ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava au bifat o triplă performanţă - s-au calificat la câte trei olimpiade naţionale, competiţii organizate sub egida Ministerului Educaţiei.

Toţi sunt elevi de gimnaziu, sunt pasionaţi de disciplinele exacte, meritul acestui succes notabil fiind împărţit cu profesorii care s-au ocupat îndeaproape de pregătirea lor. Eduard Valentin Dumitrescul şi Bogdan Rusu, elevi în clasa a VI-a, vor face parte din loturile judeţene ale olimpiadelor naţionale de Matematică, Fizică şi Informatică, iar David Corneliu Turturean s-a calificat la olimpiadele naţionale de Fizică, Informatică şi Astronomie şi astrofizică.

 

Maraton de trei olimpiade naţionale în zece zile

În perioada 15-25 aprilie, Eduard Valentin Dumitrescul şi Bogdan Rusu, colegi de clasă, vor fi angrenaţi într-un maraton al olimpiadelor. 

Cum în acest an naţionalele de Matematică, Fizică şi Informatică se vor desfăşura în perioade diferite, Eduard şi Bogdan vor reprezenta judeţul Suceava la toate cele trei competiţii.

„Vom merge la toate cele trei olimpiade. Concursurile sunt programate la o zi sau două diferenţă, astfel încât nu vom mai veni la Suceava. Prima olimpiadă e cea de Fizică, pe 15 şi 16 aprilie, la Timişoara. De la Timişoara vom merge la Sovata, la Olimpiada de Matematică, care va avea loc între 18 şi 23 aprilie. De acolo vom pleca la Bucureşti, la Olimpiada de Informatică, din 21-25 aprilie”, au povestit ştefaniştii.

 La matematică, elevii sunt pregătiţi la clasă de prof. Dan Popescu, directorul colegiului, la fizică sunt coordoonaţi de prof. Carmen Amotrăriţei, iar la informatică, de prof. Daniela Marcu şi Liviu Pînzaru (Palatul Copiilor Suceava).

 

Participare la Fizică şi Astronomie şi astrofizică

Cât despre David Corneliu Turturean, pentru că perioada de desfăşurare a Olimpiadei de Informatică, faza naţională, coincide cu perioada de desfăşurare a celei de Astronomie şi astrofizică, adolescentul a ales să participe la cea de Astrofizică, din 22-26 aprilie, Craiova. Totodată, va participa şi la Olimpiada Naţională de Fizică, din 15 – 16 aprilie, de la Timişoara.

La informatică elevul este pregătit de prof. Liviu Pînzaru şi prof. Raluca Costineanu, la fizică de prof. Fănica Rotaru, şi la astronomie şi astrofizică, disciplina care nu este predată în şcoli, însă este învăţată din plăcere în cadrul cursurilor gratuite oferite de Palatul Copiilor, este îndrumat de prof. Petru Crăciun.

Referitor la Astronomie, David mărturiseşte că pe viitor şi-ar dori o calificare în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională.

 

Olimpici cu 10 pe linie

Deşi preocupaţi mai degrabă de ştiinţele exacte, Eduard, Bogdan şi David au medii de 10 pe linie, iar în trecut au bifat şi alte rezultate excelente la diferite concursuri, ceea ce a dus la obţinerea unei experienţe competiţionale benefice.

În 2015, Eduard şi-a adjudecat medalii de bronz la Naţionala de Matematică şi cea de Informatică, iar David a obţinut anul trecut o calificare la Naţionala de Informatică şi o medalie de bronz la Fizică, la care se adaugă două medalii de aur obţinute la Tabăra Naţională de Fizică şi Astronomie şi Astrofizică, de la Gura Humorului.

De asemenea, Bogdan Rusu a câştigat premiul I la Concursul Naţional de Matematică „Unirea”, de la Focşani, din 2016, acesta fiind şi cel mai important premiul al său.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpici la puterea a III-a. Trei elevi ai Colegiului „Ştefan cel Mare” s-au calificat la câte trei olimpiade naţionale.
 Vizualizări articol: 3529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Olimpici la puterea a III-a. Trei elevi ai Colegiului „Ştefan cel Mare” s-au calificat la câte trei olimpiade naţionale4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de ciuperci (de post) Simplu de făcut și gustoasă, această ciorbă amintește cumva și de gustul supei de pui și este ideală pentru perioadele de post, dar și pentru persoanele care țin dietă pentru a scăpa de excesul de greutate.Avem nevoie de:O caserolă de 500 g... Citeşte