Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2016 - Anul XXI, nr. 77 (6190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnat definitiv

Un bărbat care a înşelat oameni cu o firmă de termopane, săltat de poliţie dintr-un hotel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Salcea, a ajuns, miercuri noapte, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, fiind ridicat de poliţişti dintr-un hotel din apropierea Gării Burdujeni, în baza unui mandat de executare a unei pedepse de 2 ani şi 8 luni de închisoare. Poliţiştii au primit spre executare mandatul miercuri, iar seara, după o serie de investigaţii, au aflat că Laurenţiu Hobjîlă este cazat la Hotelul Orizont. Bărbatul a fost reclamat de-a lungul anilor de numeroase persoane, pentru înşelăciuni, atât la Poliţie, cât şi la Oficiul Judeţean de Protecţie a Consumatorului. 

 

Prejudicii foarte mari, de ordinul miilor de euro, în fiecare caz

Monitorul de Suceava a relatat despre acesta, în baza plângerilor păgubiţilor, încă din anul 2012. Păgubiţii săi au fost persoane fizice sau juridice care au fost înşelate cu actele pe masă. Concret, inculpatul a încheiat contracte privind prestarea de servicii, lucrări de montare a tâmplăriei din termopan sau centrale, a încasat sume mari în avans, însă nu le-a mai onorat şi nici banii nu i-a mai dat înapoi. Bărbatul avea o societate, SC Horadom Trading SRL, cu care încerca să dea o aparenţă de legalitate activităţii sale.   

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, cei care l-au trimis în judecată, au reţinut că, în perioada iunie-august 2012, inculpatul a prejudiciat patru clienţi ai firmei sale. Este vorba de prejudicii importante în fiecare caz în parte.

Într-un caz, inculpatul l-a dus în eroare pe un bărbat din Suceava, Ilie C., faţă de care s-a angajat, prin contract, să execute o lucrare constând în tâmplărie PVC cu geam termoizolant, încasând de la păgubit suma de 3.000 de euro, în trei tranşe. Păgubitul urma să mai achite 450 de euro după executarea lucrării. Termopanele nu au mai fost însă montate niciodată. O altă faptă, cu prejudiciu foarte mare, a fost comisă tot în vara anului 2012. Procurorii au arătat că inculpatul a încasat de la o persoană suma de 7.800 de euro, fără a mai efectua ulterior nici un demers pentru executarea lucrării la care s-a angajat. De asemenea, în perioada august-septembrie 2012, acelaşi Hobjîlă a mai încasat suma de 25.304 lei de la o societate pentru o lucrare de executare şi montare a unor instalaţii termice. Scenariul a fost acelaşi ca şi în celelalte cazuri.

Prejudiciul total a fost calculat la 20.000 de euro.

Un amănunt important este că numărul plângerilor împotriva sa a fost mult mai  mare, însă multe persoane au renunţat la demersul penal, din varii motive. 

Bărbatul a mai fost trimis în judecată şi pentru că a emis file cec false sau fără acoperire către mai multe societăţi, dar şi pentru că a refuzat controlul organelor de stat.

 

Judecat pentru un noian de infracţiuni

Hobjîlă a fost judecat pentru patru infracţiuni de înşelăciune, infracţiunea de emitere a unei file cec fără a avea disponibilul necesar la tras, în formă continuată (trei acte materiale), infracţiunea de emitere a unei file cec cu dată falsă, în formă continuată (trei acte materiale), infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată, şi infracţiunea de refuz nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie.

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe bărbat la pedepse de câteva luni de închisoare pentru fiecare din fapte, cea mai grea condamnare fiind de 1 an şi 4 luni de închisoare. În conformitate cu noul Cod Penal, pedepsele au fost contopite, inculpatul fiind condamnat la pedeapsa cea mai grea, la care s-a adăugat o treime din restul pedepselor. A rezultat condamnarea de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, stabilită de Tribunalul Suceava. Inculpatul a făcut apel împotriva sentinţei, însă Curtea de Apel a menţinut sentinţa. Decizia a rămas definitivă pe data de 30 martie, când a fost pus în executare şi mandatul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat care a înşelat oameni cu o firmă de termopane, săltat de poliţie dintr-un hotel.
 Vizualizări articol: 3563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un bărbat care a înşelat oameni cu o firmă de termopane, săltat de poliţie dintr-un hotel5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Kașa cu miere și scorțișoară (hrișcă cu lapte) Este un mic-dejun rusesc, foarte simplu, sănătos și hrănitor, preparat cu hrișcă și lapte. Este deosebit de sățios și conferă energie și bună dispoziție. Poate fi consumat și de diabetici, dacă medicul le permite (eventual neîndulcit, pentru... Citeşte