Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2016 - Anul XXI, nr. 72 (6185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

A spus ”pas”

Ministrul Agriculturii, aşteptat zadarnic la Forumul economic ”Agricultura încotro”, de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anunţat şi aşteptat la Forumul economic ”Agricultura încotro” organizat, ieri, la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, nu a mai ajuns pentru a răspunde întrebărilor fermierilor şi procesatorilor din industria alimentară din judeţul Suceava. Ministerul a fost reprezentat de secretarul de stat Simona Allice Man, care în cuvântul de deschidere a salutat prezenţa la eveniment a senatorului PNL Gheorghe Flutur, fost ministru al Agriculturii, apreciat de Man drept ”unul dintre promotorii dezvoltării rurale”. Secretarul de stat a mai spus că a remarcat că parlamentarii români ”îşi doresc cu îndârjire şi responsabilitate ca proiectul Produse tradiţionale - <Susţinem 51% românesc> să prindă contur” şi că ”drumul spre performanţă al agriculturii româneşti este ireversibil”.

Având în vedere că la microfon au fost invitaţi atât senatorul PNL Gheorghe Flutur, cât şi senatorii PSD Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu, precum şi faptul că în sală şi în prezidiu erau prezenţi membri şi simpatizanţi ai diverselor formaţiuni politice, moderatorul Ion Banu a făcut apel la toţi cei care iau cuvântul să lase deoparte campania electorală şi să aleagă în discursurile lor ”aspectele tehnice” ale problemelor din agricultură.

 

Subvenţiile, păşunile şi accesul în supermarketuri sunt principalele probleme ale fermierilor

Astfel, senatorul Flutur a lansat câteva întrebări, cum ar fi de ce se închid sau sunt scoase la vânzare unităţi de procesare din judeţul Suceava, cum cheltuiesc fermierii banii din subvenţii, de ce au întârziat atât de mult subvenţiile sau cum se poate dezvolta piaţa produselor bio. ”Dezvoltarea satului nu înseamnă doar drumuri şi reţele de apă-canal. Cine va plăti metrul cub de apă, dacă la capătul drumului asfaltat din comună nu este un fermier?”, a întrebat Flutur.

Senatorul Donţu a amintit că este iniţiatorul propunerii legislative de a se institui obligaţia ca 51 la sută din carnea, legumele şi fructele comercializate în supermarketuri să fie din producţie românească. ”Mă doare să văd varza, cartoful şi mărul vândute la poarta ţăranului şi în supermarketuri să se vândă produse din ţări exotice”, a spus Donţu.

Senatorul Bereanu a invitat la găsirea de soluţii pentru a veni în sprijinul fermierilor, mai ales pentru facilitarea accesului pe piaţă şi plata la timp a subvenţiilor.

Printre problemele care au mai fost ridicate în cadrul forumului s-au numărat cele legate de legislaţia referitoare la păşunat, la certificatele de producător, numărul redus de specialişti din cadrul direcţiilor agricole, întârzierea înfiinţării camerelor agricole etc.

Forumul economic ”Agricultura încotro” se află la a VIII-a ediţie şi face parte din Târgul naţional de agricultură şi industrie alimentară Agro Expo Bucovina, care are loc la Suceava în perioada 25-27 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Agriculturii, aşteptat zadarnic la Forumul economic ”Agricultura încotro”, de la Suceava.
 Vizualizări articol: 2973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ministrul Agriculturii, aşteptat zadarnic la Forumul economic ”Agricultura încotro”, de la Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura ”Cartof” Pentru cei trecuți de prima tinerețe, această prăjitură readuce cumva, în simplitatea ei desăvârșită, amintirea cofetăriilor de odinioară. Este foarte ușor de făcut, chiar și un copil o poate reuși, dar este delicioasă.Avem nevoie de:500... Citeşte