Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2016 - Anul XXI, nr. 72 (6185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Marş pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marşul pentru viaţă 2016, desfăşurat sub genericul „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, desfăşurat vineri, 25 martie, între orele 13,00-15,00, în municipiul Fălticeni, a adunat peste 300 de tineri, elevi, profesori, mame cu copii. Marşul a fost organizat de Asociaţia ,,Pro-vita Fălticeni” şi Asociaţia ,,Bucovina Profundă”, în parteneriat cu Protopopiatul Fălticeni şi cu unităţile şcolare din urbea de pe Şomuz.

Aşa cum a precizat prof. Dana Stavovei, coordonatorul activităţii la nivelul municipiului, scopul acestei adunări publice îl constituie promovarea dreptului la viaţă pentru copilul născut şi afirmarea valorilor vieţii umane, în contextul importantei sărbători creştine Buna Vestire, 25 martie fiind considerată sărbătoarea femeii şi mamei creştine.

“Tema <Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie> este inspirată din tema Marşului pentru viaţă 2016 de la Washington: <Pro-life and pro-woman go hand in hand>. În România şi Republica Moldova, organizaţiile pro-viaţă au simţit nevoia să adauge şi al treilea termen, <pentru familie>, pentru a sublinia că mediul firesc în care binele copilului şi binele femeii se realizează este familia şi că un copil născut în afara familiei nu exclude realizarea unei familii, ci este un pas înspre ea. De aceea, prin această temă afirmăm cu tărie că este firesc ca bărbaţii, familiile şi societatea să sprijine cu tot ce este nevoie femeile însărcinate”, a declarat prof. Dana Stavovei.

Marşul a început din Piaţa „Nada Florilor” şi s-a desfăşurat pe traseul: Catedrala “Învierea Domnului” - Aleea Pietonală – Primăria Fălticeni – str. Mihai Eminescu – Spitalul Municipal – str. Nicolae Beldiceanu – Biserica “Sf. Ilie” – str. 2 Grăniceri – Statuia Grănicerului - str. Dogari – Catedrala ,,Învierea Domnului”. Printre solicitările celor prezenţi s-a numărat crearea posibilităţii legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate creşte copilul să îl încredinţeze spre adopţie imediat după naştere, după modelul adopţiei începute în perioada de sarcină care este utilizat în SUA, Marea Britanie, Australia, acordarea unei indemnizaţii pentru femeia însărcinată, care să o sprijine în acoperirea nevoilor speciale care apar în perioada sarcinii etc. Tinerii au cerut medicilor ginecologi să aibă tăria să afirme că „adevăraţii doctori nu ucid copiii”.

Participanţii la marş au purtat pancarte cu mesaj împotriva avortului (“Pentru viaţă=Pentru femeie”, „Mamă, îţi mulţumesc că exist!”, „Spune nu avortului”, „Alege viaţa”, Avortul ucide România”, „Adevăraţii doctori nu ucid copii”, „Anticoncepţionalele sunt avortive”), au scandat lozinci de susţinere a vieţii şi au împărţit trecătorilor pliante informative.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marş pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Marş pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie, la Fălticeni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura ”Cartof” Pentru cei trecuți de prima tinerețe, această prăjitură readuce cumva, în simplitatea ei desăvârșită, amintirea cofetăriilor de odinioară. Este foarte ușor de făcut, chiar și un copil o poate reuși, dar este delicioasă.Avem nevoie de:500... Citeşte