Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 mar 2016 - Anul XXI, nr. 72 (6185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Francochanson”

Elevă a Liceului cu Program Sportiv, premiată în cadrul unui festival naţional de muzică francofonă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O elevă a Liceului cu Program Sportiv Suceava a fost distinsă cu Premiul Special în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Francofonă „Francochanson”, eveniment ce a avut loc în perioada 19-20 martie, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău.

110 elevi din 12 judeţe şi din Republica Moldova s-au înscris în cursa pentru un premiu, suceveanca Alexandra Georgiana Boştiogfiind laureata secţiunii Liceu.

Tânăra a interpretat remarcabil două piese, una în limba franceză, iar cealaltă în limba română, fiind coordonată de prof. dr. Loredana Gabriela Mititiuc Şveica, aceasta din urmă fiind de asemenea recompensată cu o diplomă de excelenţă.

„La secţiunea Liceu au participat circa 60 de concurenţi, juriul acordând cinci premii, dintre care unul a fost câştigat de Alexandra”, a subliniat Loredana Gabriela Mititiuc Şveica.

Juriul alcătuit din personalităţi române şi franceze a punctat calitatea repertoriului, a textului, a muzicii şi a interpretării, adaptarea textului şi a liniei melodice la vârsta solistului, calităţile vocale, timbrul, dicţia, frazarea, prezentarea, originalitatea etc.

Potrivit organizatorilor, „Francochanson îşi propune să descopere noi talente interpretative, să încurajeze activitatea de educaţie muzicală a tinerilor oferindu-le o alternativă de promovare a francofoniei şi de asimilare a elementelor specifice limbii şi culturii franceze, de dezvoltare a creativităţii şi spiritului de competiţie”.

Festivalul de Muzică Francofonă „Francochanson” este organizat de Asociaţia Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Centrul Județean pentru Cultură şi Artă Buzău şi Inspectoratul Şcolar Buzău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevă a Liceului cu Program Sportiv, premiată în cadrul unui festival naţional de muzică francofonă.
 Vizualizări articol: 2875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Elevă a Liceului cu Program Sportiv, premiată în cadrul unui festival naţional de muzică francofonă3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura ”Cartof” Pentru cei trecuți de prima tinerețe, această prăjitură readuce cumva, în simplitatea ei desăvârșită, amintirea cofetăriilor de odinioară. Este foarte ușor de făcut, chiar și un copil o poate reuși, dar este delicioasă.Avem nevoie de:500... Citeşte