Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2016 - Anul XXI, nr. 69 (6182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Afaceristă cu lemn, trimisă în judecată pentru împiedicarea echipelor de control şi evaziune fiscală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a anunţat finalizarea anchetei şi trimiterea în judecată a unei femei care a administrat o societate din Moldoviţa, ce a derulat afaceri cu material lemnos, inculpata având de răspuns în faţa judecătorilor pentru două infracţiuni: refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documente legale în scopul împiedicării verificărilor financiare şi evaziune fiscală. Luminiţa Maricica Prindii este acuzată că a derulat afaceri la negru cu material lemnos într-un interval de doi ani de zile, între 2010 şi 2012.

Anchetatorii au arătat că în intervalul celor doi ani de zile diverşi agenţi economici au depus raportări în programul SUMAL (sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase) din care rezulta că au efectuat achiziţii de material lemnos de la societatea din Moldoviţa administrată de inculpată, în total fiind reconstituite 114 avize de însoţire, din care 61 primare şi 53 secundare, pentru cantităţi mari de lemn rotund răşinoase, lemn foc răşinoase ori deşeuri răşinoase.

„În perioada 2010-2011, a omis să înregistreze în evidenţa contabilă a firmei un număr de 114 avize de însoţire materiale lemnoase ce reprezintă operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate din activitatea de producţie şi comercializare material lemnos către un număr de 14 beneficiari (persoane fizice şi juridice) în valoare totală de 674.661 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. 

Procurorii au arătat că prejudiciul imputat inculpatei este de 76.075 de lei, din care puţin peste 15.000 de lei impozit pe profit şi 60.217 lei TVA.

Un alt capăt de acuzare important este legat de împiedicarea echipelor de control să facă verificările financiare.

„A refuzat nejustificat să prezinte documentele legale organelor competente, în scopul împiedicării verificărilor financiare, inculpata fiind invitată să participe la efectuarea inspecţiei fiscale”, au explicat procurorii.

Dosarul se va judeca, în prima sa fază, la Tribunalul Suceava.

Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată inculpata se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceristă cu lemn, trimisă în judecată pentru împiedicarea echipelor de control şi evaziune fiscală.
 Vizualizări articol: 4137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Afaceristă cu lemn, trimisă în judecată pentru împiedicarea echipelor de control şi evaziune fiscală5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos ragu pentru paste (versiunea de post) Sosul ragu se pregătește, în versiunea sa italiană originală, cu carne tocată, legume, vin și lapte. Versiunea de post este mai modestă ca aromă, dar poate fi o alegere foarte interesantă.Avem nevoie de:200 g granule de soia texturată, o ceapă... Citeşte