Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mar 2016 - Anul XXI, nr. 65 (6178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La foc automat

Paznicul de vânătoare Iurniuc, trimis în judecată de două ori în două zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Paznicul de vânătoare Radu Ghiocel Iurniuc, din cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS), a fost trimis în judecată în două zile în două dosare diferite. El este acuzat de comiterea unui şir întreg de infracţiuni, fapte care vor fi analizate de magistraţii de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Al doilea dosar, finalizat în cursul zilei de ieri, a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Cu ocazia anchetei, procurorii l-au trimis în judecată pe Radu Ghiocel Iurniuc pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, lucrătorii Serviciului arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul IPJ Suceava s-au sesizat din oficiu asupra faptului că Iurniuc deţine la domiciliul din satul Paltinu arme de foc şi muniţie.

„Lucrătorii de poliţie au efectuat verificări în baza de date specifică şi au constatat că inculpatul nu se află în evidenţa persoanelor autorizate să deţină armament şi muniţie. La percheziţia efectuată la domiciliul inculpatului au fost identificate şi ridicate următoarele: o armă militară cu glonţ marca CESKOSLOVENSKA ZDROJOVKA BRNO calibru 8x57 / 21 cartuşe cu glonţ calibru 8x57 cu capsele nepercutate / 12 cartuşe cu glonţ (pt. pistol) calibru 9 mm cu capsele nepercutate / 15 tuburi de cartuş calibru 8x57 cu capsele percutate / 7 capse de iniţiere nepercutate / un recipient conţinând pulbere explozivă (pulbere cu fum pentru cartuşe de vânătoare), toate deţinute fără a fi autorizat în acest sens. Fapta inculpatului Iurniuc Ghiocel-Radu de a deţine fără drept la domiciliul său din sat Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei, judeţ Suceava, elemente componente ale muniţiilor (pulbere explozivă şi capse de iniţiere), întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Braconier înrăit, Iurniuc vâna mistreţi şi vindea carnea acestora

Cu o zi mai devreme, acelaşi Radu Ghiocel Iurniuc a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, în stare de arest preventiv.

Iurniuc va fi judecat pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor în formă continuată, uz de armă fără drept în formă continuată, braconaj cinegetic, transportul vânatului dobândit sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea sau orice alte operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acestea, dobândite fără respectarea condiţiilor legii.

Procurorii au ajuns la concluzia că în luna iunie 2015, Iurniuc i-a adresat în mod indirect, în prezenţa unor martori, ameninţări cu moartea prin împuşcare şi incendierea gospodăriei unui bărbat din Vatra Moldoviţei. Radu Ghiocel Iurniuc era nemulţumit că persoana respectivă câştigase o licitaţie de folosire a unei păşuni, deţinută anterior de unul din fraţii paznicului de vânătoare.

În actul de sesizare a instanţei se mai arată că în noaptea de 26/27 octombrie 2015 a braconat prin împuşcare cu o armă de foc deţinută ilegal un porc mistreţ adult, având greutatea de aproximativ 150 kg, iar apoi cu ajutorul lui Nicolae Adrian Fercal a transportat animalul, pe care l-a jupuit, tranşat şi apoi vândut.

O lună mai târziu, pe 25 noiembrie 2015, Radu Ghiocel Iurniuc a mai împuşcat un porc mistreţ, iar cu ajutorul lui Ioan Herman a transportat, jupuit şi tranşat, iar ulterior a vândut carnea exemplarul braconat.

Şi în decembrie paznicul de vânătoare din cadrul AJVPS a plecat la braconat în zona unei ferme situate în locaţia “Hurghiş” dintre Câmpulung Moldovenesc şi localitatea Prisaca Dornei, precum şi în pădurea de lângă aceasta, ştiind că mai mulţi porci mistreţi adulţi ies din pădure şi se apropie frecvent de fermă pentru a se hrăni. Ajuns acolo, a tras mai multe focuri de armă şi a rănit un porc mistreţ, dar pe care nu l-a putut prinde deoarece animalul a fugit în pădure.

 

Alte trei persoane trimise în judecată în stare de libertate

Procurorii îl mai acuză pe Iurniuc că începând cu data de 21 noiembrie 2015, a deţinut, mai întâi la domiciliul lui Nicolae Herman, un trofeu constând într-o blană integrală, naturalizată, provenind de la un exemplar adult din specia urs, vânat în mod ilegal, cu dimensiunile de aproximativ 2 m lungime şi 0,90 m lăţime, pe care, în data de 13 decembrie 2015, a vândut-o unui bărbat din Botoşana, cu suma de 7.500 de lei. În acest caz, paznicul de vânătoare a beneficiat de complicitatea agentului-şef principal Viorel Comoriţan, şef al Postului de Poliţie Vatra Moldoviţei, care a acţionat ca intermediar între Radu Ghiocel Iurniuc şi cumpărător.

Dacă Iurniuc a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, alte trei persoane vor fi judecate în stare de libertate. Este vorba de Nicolae Adrian Fercal, care va fi judecat pentru infracţiunea de tăinuire la infracţiunea de braconaj cinegetic.

Tot în stare de libertate va fi judecat şi Ioan Herman. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunilor de tăinuire la braconaj cinegetic, complicitate la infracţiunea de transportul vânatului dobândit sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea sau orice alte operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acestea, dobândite fără respectarea condiţiilor legii.

A treia persoană trimisă în judecată în stare de libertate este Nicolae Herman, care va trebui să răspundă pentru acuzaţia de complicitate la infracţiunea de transportul vânatului dobândit sau găsit împuşcat ori tranşat în teren, comercializarea, naturalizarea sau orice alte operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acestea, dobândite fără respectarea condiţiilor legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paznicul de vânătoare Iurniuc, trimis în judecată de două ori în două zile.
 Vizualizări articol: 2282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paznicul de vânătoare Iurniuc, trimis în judecată de două ori în două zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Maioneza de pufuleți ( de post) Este o maioneză reușită, care se leagă frumos, nu prea se întâmplă să se taie și are un gust special, cu ușoară aromă de porumb. Se poate folosi ca atare sau se poate amesteca în ea puțin usturoi, cu care se potrivește de... Citeşte