Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 mar 2016 - Anul XXI, nr. 61 (6174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final

CJ a recepţionat de la SUCT lucrările de închidere a celor şapte gropi de gunoi neconforme din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de închidere şi ecologizare a celor şapte gropi de gunoi neconforme din judeţ au fost recepţionate de beneficiar, Consiliul Judeţean. Este vorba de fostele gropi de depozitare a deşeurilor din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Siret, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. Din comisia de recepţie au făcut parte reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, ai primăriilor din zonele respective, ai Inspecţiei de Stat în Construcţii, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Agenţiei de Protecţie a Mediului, ai Gărzii de Mediu, ai Apelor Române şi bineînţeles ai proiectantului şi constructorului.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu a declarat că lucrările executate de constructor, consorţiul de firme format din SUCT Suceava, Consul ABC Iaşi şi Aglomacha Empresa Constructora, din Spania, respectă întocmai proiectele şi reprezintă un exemplu de bună practică. El a arătat că zonele respective au fost redate naturii, iar autorităţile locale le pot exploata economic.

”Consider că este un succes pentru că de la nişte spaţii insalubre au devenit spaţii redate mediului înconjurător pe care primăriile respective, peste cinci ani, le pot utiliza în scopul dezvoltării. Sunt zone redate în totalitate circuitului natural. Constructorul s-a achitat în totalitate de sarcini şi nu au fost obiecţii din partea comisiei de recepţie. Este incredibil ce s-a realizat. Sunt spaţii extrem de frumoase şi cred că vor deveni extrem de utile”, a declarat Rădulescu.

 

39,5 milioane de lei, investiţia în închiderea gropilor de gunoi neconforme

Fosta groapă de gunoi a municipiului Suceava, "Călău", cum i se mai spune, a fost ultima care a fost recepţionată de comisie. Lucrările la acest obiectiv au fost finalizate cu şase luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract. Închisă în 2009, cea mai mare groapă de gunoi din judeţul Suceava înglobează peste 750.000 de metri cubi de deşeuri. Dacă iniţial groapa se întindea pe 11 hectare, după compactarea deşeurilor suprafaţa ocupată s-a restrâns la 7 hectare.

Închiderea celor şapte gropi de gunoi neconforme din judeţ a costat 39,5 milioane de lei. Investiţia este parte componentă a proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava”. Acesta prevede şi construirea celor două gropi ecologice de deşeuri de la Moara şi Pojorâta. Investiţia totală este de 218 milioane de lei, fără TVA, şi este cofinanţată din fonduri europene. Mai trebuie spus că toate investiţiile din cadrul proiectului ”Sistem Integrat de Management al Deşeurilor” vor fi monitorizate online cu sisteme de supraveghere video.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ a recepţionat de la SUCT lucrările de închidere a celor şapte gropi de gunoi neconforme din judeţ.
 Vizualizări articol: 4273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CJ a recepţionat de la SUCT lucrările de închidere a celor şapte gropi de gunoi neconforme din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura cu vișine congelate Vișine acrișoare, pitite în pandișpan pufos și ușor aromat... Prăjitura aceasta se face în mai puțin de o oră și ne garantează un răsfăț ca în miez de vară!Avem nevoie de:O pungă cu vișine congelate ( de 400 g), 6 ouă mari, o cană... Citeşte