Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mar 2016 - Anul XXI, nr. 60 (6173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar penal

Silvicultorul care i-a dat un cap în gură unui poliţist, condamnat la 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gheorghe Anton, silvicultorul în vârstă de 47 de ani, angajat al Ocolului Silvic Pătrăuţi, care acum câteva luni a lovit un poliţist, şi-a aflat pedeapsa. Judecătoria Suceava l-a condamnat la 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de „refuzul de a se supune prelevării mostrelor de sânge” şi „ultraj”. Soluţia de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţele superioare.

Gheorghe Anton a fost arestat preventiv după ce s-a urcat băut la volan, a acroşat cu autovehiculul trei maşini, iar apoi l-a lovit cu capul în plină figură pe un poliţist care încerca, alături de un coleg, să-l imobilizeze. Scenele halucinante s-au petrecut după ce bărbatul a fost oprit în trafic pentru a fi verificat cu etilotestul, în final în urma testării rezultând o concentraţie de 0,93 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Asta înseamnă, în mod normal, o alcoolemie de aproape 2 la mie în sânge, însă bărbatul a refuzat ulterior să-i fie recoltate şi probe biologice.

 

S-a izbit într-o maşină şi şi-a continuat drumul. Şoferul maşinii tamponate l-a urmărit

Gheorghe Anton, în vârstă de 47 de ani, domiciliat în municipiul Suceava, conducea un autoturism VW, iar pe strada Mihai Viteazul a acroşat iniţial un autoturism Chevrolet. Cum autoturismul VW nu a oprit, celălalt conducător auto a plecat în urmărirea sa şi a sunat la 112.

Din ancheta poliţiei rezultă că şoferul băut şi-a continuat drumul pe artera principală a Sucevei, bulevardul 1 Mai, ajungând până în cartierul Obcini, pe strada Staţiunii, unde s-a oprit. Un echipaj de poliţie, format dintr-un agent de la Biroul Rutier Suceava şi un poliţist local, ajuns în zonă, l-a identificat pe şofer, care abia putea articula cuvintele, fiind în evidentă stare de ebrietate.

„Conducătorul autoturismului a refuzat să se legitimeze şi a încercat să plece, moment în care polițiștii au fost nevoiţi să intervină în vederea imobilizării acestuia”, a explicat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Poliţistul local Doru Ionel Cocîrlă este cel care a fost lovit de şoferul recalcitrant.

„El avea deja mâinile imobilizate, moment în care a încercat să mă muşte de ureche, nu a reuşit, după care mi-a dat cu capul în faţă”, a relatat poliţistul local.

 

A stat după gratii timp de 30 de zile

După ce a fost imobilizat, Gheorghe Anton a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Suceava unde, în urma verificării cu etilotestul, a rezultat concentraţia de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru că a refuzat să dea sânge, pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul de a se supune prelevării mostrelor de sânge”. Din verificările ulterioare a rezultat că şoferul pericol public a mai acroşat încă două autoturisme parcate.

Pus sub acuzare pentru „refuzul de a se supune prelevării mostrelor de sânge” şi „ultraj”, silvicultorul a fost reţinut, iar mai apoi arestat pentru o perioadă de 30 de zile.

Interesant este că după ce a ajuns în arest, Gheorghe Anton şi-a pus picioarele în ghips şi a simulat că de fapt el a fost victima poliţiştilor care l-au bătut. Stratagema nu a ţinut, iar silvicultorul a stat în arest preventiv o lună, iar acum a şi fost condamnat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Silvicultorul care i-a dat un cap în gură unui poliţist, condamnat la 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare.
 Vizualizări articol: 6104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Silvicultorul care i-a dat un cap în gură unui poliţist, condamnat la 1 an şi 5 luni de închisoare cu suspendare4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trist dar comic trimis de
(12 mar 2016, 23:13:42
Gicule ai comiso , asta e, dar cu urechea agentului ce ai vrut sa faci ? nu te-a invatat Nicoleta sa nu ravnesti la bunul altuia ? Beutura bato vina....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă rapidă cu banane și ciocolată Combinația de gusturi din această tartă este pur și simplu irezistibilă, iar totul este foarte simplu de preparat chiar și pentru începători.Avem nevoie de:Un pachet aluat de foietaj congelat, 6 banane bine coapte, 250 g smântână... Citeşte