Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2016 - Anul XXI, nr. 52 (6165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propuneri

Camere de luat vederi în maşină la proba practică pentru permisul de conducere şi mai multe săli de examinare teoretică în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii din teritoriu ai Serviciilor de Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto, la şedinţa de bilanţ pe anul 2015, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor preconizează schimbări importante în derularea examinării pentru obţinerea permiselor de conducere. Deocamdată aflate în stadiu de proiect, aceste noi reglementări vor intra în vigoare pe parcursul anului 2016, odată cu apariţia noului Cod Rutier, aflat pe masa de lucru a Parlamentului. Unele dintre iniţiativele legislative depuse de aleşi stabilesc pedepse mai mari pentru şoferi, în timp ce altele introduc noi reguli de circulaţie ori alte interdicţii pentru conducătorii auto decât cele aflate în vigoare.

În ceea ce priveşte noile reglementări privind desfăşurarea examinării pentru obţinerea permisului de conducere, se pare că două asemenea schimbări vor afecta în principal modul de obţinere a permisului de conducere. Prima măsură ar viza o extindere a numărului de săli de examinare teoretică, ceea ce ar presupune înfiinţarea unor noi centre de examinare în judeţ. Numărul mare de candidaţi care umplu sala de examinare din sediul Serviciului de Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto din cadrul Iulius Mall Suceava solicită mult activitatea zilnică a personalului angajat.

„Zilnic avem în medie 100 de candidaţi testaţi pentru examinarea la proba teoretică, în vederea obţinerii permisului de conducere. Mulţi dintre aceştia, 60-70%, vin pentru susţinerea probei teoretice din întreg judeţul, de la distanţe mari, cheltuind bani şi timp”, ne-a relatat comisarul-şef Florin Chiaptanaru, şefulServiciului de Înmatriculări Vehicule şi Eliberarea Permiselor Auto. Din această cauză, se preconizează o extindere a numărului de săli de examinare la proba teoretică în mai multe oraşe din judeţ, posibil în Vatra Dornei sau Câmpulung Moldovenesc pentru zona de munte şi în municipiile  Rădăuţi şi Fălticeni.

Aceste modificări presupun câteva investiţii pentru noile centre de examinare, săli închiriate de la autorităţile locale sau aparţinând Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, calculatoare conectate în reţea, precum şi personal de supraveghere.

 

Introducerea camerelor de luat vederi în maşină pentru examinare la proba practică va reduce riscul de fraudare

O altă măsură importantă care va creşte transparenţa în desfăşurarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere va fi supravegherea video a traseului parcurs de candidat la proba practică de conducere. În acest sens, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Eliberarea Permiselor Auto ar trebui să investească în achiziţionarea unor camere video care se vor monta în interiorul autovehiculelor de examinare şi vor monitoriza desfăşurarea examenului pe traseu. Aceste imagini urmează să fie descărcate la sfârşitul zilei de examinare şi să fie anexate la dosarul de eliberare a permisului de conducere a candidatului.

O măsură luată la începutul anului şi devenită operaţională din data de 18 ianuarie 2016 a fost posibilitatea efectuării plăţilor cu cardul bancar a contravalorii permisului de conducere şi a autorizaţiei de circulaţie provizorie.

Un bilanţ al anului 2015 arată că numărul de permise de conducere eliberate de-a lungul anului în judeţul Suceava a fost de 7.010, cu o creştere de aproape 3% faţă de anul anterior, iar numărul de înmatriculări efectuate în judeţ în acelaşi an a fost de 12.530, cu 7,5% mai multe decât în anul 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camere de luat vederi în maşină la proba practică pentru permisul de conducere şi mai multe săli de examinare teoretică în judeţ.
 Vizualizări articol: 6244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Camere de luat vederi în maşină la proba practică pentru permisul de conducere şi mai multe săli de examinare teoretică în judeţ4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Acord trimis de
( 3 mar 2016, 17:04:53
Chiar trebuie sa avem masina si soferul.Ne uitam in trafic si rareori vedem masini ocupate cu doi sau tri pasageri.Nu puteti lua permisul,luati autobuzul!Protejati natura!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Chiftele umplute Chifteluțele umplute nu se deosebesc ca aspect de cele obișnuite, dar sunt o surpriză plăcută pentru cel ce le gustă, mai ales dacă sunt servite calde.Avem nevoie de:500 g carne de pui fără os și piele, de pe pulpe sau piept, 250 g cașcaval, o cană... Citeşte