Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2016 - Anul XXI, nr. 51 (6164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Acces gratuit

Secretele unor culturi de succes, expuse vineri de specialiştii Pepinierelor Hida, la Direcţia Agricolă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care vor să îşi înfiinţeze o cultură cu care să îşi sporească veniturile, printre cele mai recomandate fiind cele de coacăze, căpşune, zmeură sau mur, cei care vor să îşi amenajeze o livadă ori doar să îşi completeze spaţiile libere din grădină cu arbori care să le asigure necesarul de fructe proaspete pentru familia lor au acum ocazia de a învăţa de la specialişti tot ceea ce au nevoie pentru ca iniţiativa lor să dea roade.

Asta deoarece vineri, 4 martie, de la ora 10.00, specialiştii de la Pepinierele Hida, unul dintre cei mai apreciaţi furnizori de material săditor din ţară, ai căror parteneri oficiali, pe zona Sucevei, sunt cei de la Pepiniera Moara, vor fi prezenţi la sediul Direcţiei Agricole Suceava, unde se va desfăşura un simpozion dedicat celor interesaţi să găsească soluţii profitabile în domeniul horticulturii şi agriculturii.

Echipa de specialişti de la Pepinierele Hida vine pregătită să răspundă tuturor cerinţelor şi întrebărilor referitoare la cultura căpşunilor, arbuştilor fructiferi, nutriţia plantelor sau irigaţii, dornici să împărtăşească celor prezenţi cunoştinţele lor aprofundate în aceste domenii, inclusiv noutăţile din domeniu. Printre cei care le vor vorbi sucevenilor despre noile provocări în dezvoltarea culturii căpşunului, cultura arborilor fructiferi, fertilizarea foliară sau irigarea prin picurare şi microaspersii pentru culturi ridicate şi constante se numără şi managerul general al Pepinierelor Hida,  doctor inginer Nelu Orlaie.

„Va fi o expunere interactivă, în care invitaţii pot pune întrebări şi afla secretele necesare ca afacerea lor să dea roade”, a precizat specialistul sucevean Marius Tudorean, administratorul Pepinierei Moara, care pune la dispoziţia celor interesaţi material pomicol de calitate, într-o paletă largă de soiuri. La mare căutare sunt acum culturile de arbuşti fructiferi, precum coacăzul negru sau zmeurul, care au început să fie înfiinţate din ce în ce mai des la noi în ţară, pentru că s-au dovedit a fi o sursă de bani, dar mai ales de sănătate, accesibilă tuturor.

Tot acolo se găsesc şi arbori fructiferi de calitate, adaptaţi condiţiilor climatice din această zonă.

„Vedem o creştere a cerinţelor pentru prun şi păr, cireş, alun, precum şi pentru coacăz negru şi zmeură. De exemplu, la prun avem câteva soiuri deosebite, caracterizate prin rezistenţă la boli, producţie ridicată, aspect comercial, gust deosebit, proprietăţi antioxidante - Amers, Najbolia, Lepotica, pentru coacăz negru recomandăm Ruben, iar pentru păr, soiurile de iarnă,  gen Lukasowka şi Xenia, care au o rezistenţă foarte bună la păstrare, fără a fi necesare condiţii de depozitare speciale”, a spus reprezentantul Pepinierei Moara, care va fi prezent la simpozion, pentru a discuta cu cei interesaţi şi să le ofere informaţiile necesare pentru înfiinţarea şi gestionarea culturilor proprii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretele unor culturi de succes, expuse vineri de specialiştii Pepinierelor Hida, la Direcţia Agricolă Suceava.
 Vizualizări articol: 3186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Secretele unor culturi de succes, expuse vineri de specialiştii Pepinierelor Hida, la Direcţia Agricolă Suceava4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de icre cu griș Este unul dintre aperitivele care pot fi făcute ”la urgență” acasă, dacă avem oaspeți care se anunță în scurt timp. Este posibil ca uneori preparatul să iasă un pic prea sărat, dacă icrele folosite au un conținut mare de sare, așa... Citeşte