Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 mar 2016 - Anul XXI, nr. 51 (6164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetări amănunţite

Paznicul de vânătoare de la AJVPS care i-a împuşcat pe un poliţist de frontieră şi pe nepotul acestuia s-a ales cu plângere penală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Paznicul de vânătoare de la AJVPS care în luna ianuarie i-a împuşcat pe un poliţist de frontieră şi pe nepotul acestuia s-a ales cu dosar penal. Cei doi bărbaţi loviţi de alice au depus plângere penală împotriva lui Vasile Tivadar, de 49 de ani, din Rădăuţi, şi îl acuză de comiterea infracţiunilor de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, sustragerea sau distrugerea de probe sau de înscrisuri şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a fost argumentată, iar Mihai Ştreangă, avocatul care-i reprezintă pe Radu Crăciun şi pe Ionuţ Lavric, spune că sunt întrunite toate elementele pentru ca paznicul de vânătoare să fie tras la răspundere pentru faptele sale.

„Pe data de 27.01.2016, în jurul orelor 14.30-15.00, în timp ce ne întorceam de la Societatea Herghelia Mitoc unde am căutat pe cineva cu care să discut anumite chestiuni personale, dar nu am găsit pe nimeni, în zona vadului de trecere între Măneuţi şi această societate, numitul Tivadar Vasile, împreună cu fiii săi, în vârstă de aproximativ 18 ani, a început să ne ameninţe şi să ne adreseze injurii motivând că nu avem ce să căutăm în acea zonă, deşi i-am explicat că suntem doar în trecere pe drumul de întoarcere către autoturismul pe care l-am lăsat la marginea drumului principal, întrucât acea zonă nu permitea deplasarea cu maşina. Fără nici un fel de somaţie sau justificare impusă de situaţia în care ne găseam, Tivadar Vasile ne-a ameninţat din nou că ne împuşcă şi imediat a îndreptat arma înspre noi. Acelaşi gest l-am observat şi din partea băieţilor care îl însoţeau şi care erau de asemenea înarmaţi. Ne găseam în acel moment la o distanţă de aproximativ 6-8 metri unii faţă de ceilalţi, astfel încât, aproape instinctiv, ne-am întors amândoi şi am încercat să fugim. Am auzit aproape instantaneu două focuri de armă şi am constatat imediat că am fost împuşcaţi. După acest moment, atât eu, cât şi nepotul meu, Lavric Ionuţ, am observat că sângerăm puternic. Am reuşit doar să strig către Tivadar Vasile <bă, nebunule, ne-ai împuşcat…!> şi am încercat să grăbim pasul ca să ne îndepărtam cât mai repede de cele trei persoane”, este descrierea faptelor din ianuarie în viziunea lui Radu Crăciun.

 

Poliţistul de frontieră spune că paznicul de vânătoare îi purta „sâmbetele”

Poliţistul de frontieră a mai povestit că după ce s-a trezit cu alicele în corp s-a deplasat la Spitalul Municipal Rădăuţi, iar după ce el şi nepotul său Ionuţ Lavric au primit îngrijiri medicale s-a decis transferul la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Ionuţ Lavric a stat internat două zile în spital, în timp ce Radu Crăciun a fost externat după patru zile. În plus, lui Crăciun nu i-au fost extrase alicele, motiv pentru care se va interna din nou, ocazie cu care va fi supus unei intervenţii chirurgicale.

Poliţistul de frontieră a explicat şi de ce s-a ajuns la împuşcături şi cum a văzut moartea cu ochii acum câteva săptămâni.

„Mobilul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor îl reprezintă existenţa unui conflict mai vechi creat de Tivadar de-a lungul timpului în relaţia cu mine, motivat de faptul că atât în calitate de poliţist de frontieră, cât şi în calitate de cetăţean, i-am atras de mai multe ori atenţia cu privire la activităţile ilegale de braconaj-vânătoare pe care le practică de mai multă vreme în acea zonă, dar şi în alte zone. Faptul că a existat o intenţie clară, atât din partea lui Tivadar Vasile, cât şi a băieţilor care îl însoţeau cu privire la utilizarea armelor de vânătoare în scopul suprimării vieţii noastre (intenţia şi mijlocul folosit) justifică încadrarea faptei privind tentativa de omor. Pe de altă parte, modalitatea în care agresorii au reacţionat ulterior atacului asupra noastră (denunţ cu privire la anumite fapte de braconaj pe care nu le-am săvârşit, deţinerea şi utilizarea anumitor unelte de pescuit care nu ne aparţin şi nu ştim de unde au fost procurate, ascunderea intenţionată a două arme de vânătoare aflate în posesia fiilor lui Tivadar) întruneşte elementele constitutive ale celorlalte fapte penale descrise în plângere”, a mai menţionat Radu Crăciun.

 

Varianta paznicului de vânătoare, total diferită

Varianta prezentată de Vasile Tivadar la vremea respectivă este total diferită de cea expusă de poliţistul de frontieră Radu Crăciun în plângerea penală depusă la Parchet.

“I-am recunoscut pe ambii, mai ales domnul de la Poliţia de Frontieră, e braconier vechi, mereu tot a fugit de câte ori l-am depistat”, a povestit Tivadar.

Acesta a mai spus că, iniţial, cei doi nu au dat impresia că ar vrea să fugă, îndreptându-se spre mal,pentru a preda plasele şi aproximativ două kilograme de peşte, cât aveau prins la acel moment, situaţie care s-a schimbat total după ce au păşit pe uscat. Suspecţii ar fi luat-o la fugă, abandonând pe drum peştele şi plasele. Paznicul spune că a tras mai întâi un foc de armă în plan vertical, după care a mai încărcat o dată şi a tras din nou. De această dată în direcţia celor doi, astfel că fugarii au fost atinşi de mai multe alice. Varianta reprezentantului AJVPS Suceava este că a tras accidental spre cei doi.

„Am surprins doi indivizi braconând pe râul Suceava, iniţial am discutat cu ei, apoi au încercat să fugă. Eu i-am somat legal să stea, dar au continuat să fugă. La un moment dat, când încărcam arma, s-a rupt o porţiune de gheaţă, moment în care am alunecat, iar focul a plecat accidental spre direcţia lor. Ei nu au schiţat nici un gest, au continuat să fugă, am aflat mult mai târziu că i-am atins”, a declarat Vasile Tivadar.

Paznicul de vânătoare de la AJVPS spune că cei doi erau echipaţi cu cizme de cauciuc până la brâu şi se aflau în apă cu plase monofilament.

Rămâne de văzut ce se va stabili în urma anchetelor pe care le vor derula procurorii şi cine va fi tras la răspundere pentru incidentul armat de la finele lunii ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paznicul de vânătoare de la AJVPS care i-a împuşcat pe un poliţist de frontieră şi pe nepotul acestuia s-a ales cu plângere penală.
 Vizualizări articol: 4095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Paznicul de vânătoare de la AJVPS care i-a împuşcat pe un poliţist de frontieră şi pe nepotul acestuia s-a ales cu plângere penală3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corect trimis de
( 3 mar 2016, 19:32:53
Tentativa de omor este infractiunea de care trebuie sa fie cercetat, pentru 2 pesti impusti oamenii, cand daca impusti un caine iti da 2-3 anui cu suspendare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de icre cu griș Este unul dintre aperitivele care pot fi făcute ”la urgență” acasă, dacă avem oaspeți care se anunță în scurt timp. Este posibil ca uneori preparatul să iasă un pic prea sărat, dacă icrele folosite au un conținut mare de sare, așa... Citeşte