Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2016 - Anul XXI, nr. 43 (6156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primele examene

Simularea evaluării naţionale începe astăzi pentru aproape 8.000 de elevi din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

7.684de elevi de clasa a VIII-a din judeţ sunt aşteptaţi, în zilele de 22 şi 23 februarie, să susţină simulările examenului de evaluare naţională. Prima probă este programată astăzi la disciplina limba şi literatura română, urmând ca mâine elevii să fie testaţi la matematică. Rezultatele vor fi afişate în data de 4 martie.

Simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a va începe la ora 9.00, elevii având la dispoziţie două ore pentru a rezolva cerinţele primite.

Inspectorul Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, a explicat că rezultatele obţinute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea unor măsuri privind îmbunătăţirea rezultatelor.

Anuţei a mai menţionat că Inspectoratul Şcolar Suceava va monitoriza şcolile cu rezultate slabe, pentru care va elabora „un plan unitar de acţiune ce va cuprinde măsuri de control şi remediere”. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog, însă prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi consemnate în catalog.

„Programul orar modificat datorită organizării simulărilor va fi recuperat pe parcursul semestrului de fiecare unitate şcolară în parte, prin decizie proprie”, a mai specificat Cezar Anuţei.

 

Sisteme audio-video în funcţiune

În sălile de examen vor exista sisteme audio-video, iar supravegherea va fi realizată de câte doi profesori de altă specialitate decât cea de examen. Pentru fraudă sau tentativă de fraudă, candidaţii vor primi nota 1 şi vor fi eliminaţi de la evaluare.

Evaluarea naţională de la finalul clasei a VIII-a va debuta la data de
27 iunie cu proba delimba şi literatura română. Pe 28 iunie este programată proba lalimba şi literatura maternă, urmând ca testarea la matematică să aibă loc pe data de 29 iunie. Pe 1 iulie vor fi afişate rezultatele, zi în care cei nemulţumiţi vor avea posibilitatea de a depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi publicate la data de 5 iulie.

În ceea ce priveşte simularea examenului de bacalaureat, din perioada 7-10 martie, în cazul elevilor de clasa a XI-a, disciplinele la care se organizează testare sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (unde este cazul), matematică sau istorie (în funcţie de profilul clasei).

Disciplinele la care se organizează simulări la clasa a XII-a sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, matematică sau istorie (în funcţie de profilul clasei) şi fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie (proba la alegere a profilului şi specializării).

Ministerul Educaţiei a explicat că aceste testărisunt organizate „pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale şi au scopul de a optimiza rezultatele obţinute de elevi la finalul studiilor gimnaziale şi liceale”.

 

Rezultatele simulărilor din 2015

În anul şcolar trecut, la simulările de la finalul clasei a VIII-a, aproape 60% dintre elevii suceveni au obţinut note sub 5 la proba de matematică a simulării evaluării naţionale. De cealaltă parte, la proba de limba română, procentul elevilor care au note de trecere a fost de 72,52. Prezenţa cumulată la cele doua probe a fost de 93,95%

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simularea evaluării naţionale începe astăzi pentru aproape 8.000 de elevi din judeţ.
 Vizualizări articol: 2249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simularea evaluării naţionale începe astăzi pentru aproape 8.000 de elevi din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iaurt grecesc de casă Cremos, acrișor doar cât trebuie, consistent și ușor deopotrivă, iaurtul grecesc este în prezent printre cele mai iubite produse lactate în întreaga lume.Avem nevoie de:1,5 litri lapte ( amestec de vacă și de capră în... Citeşte