Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2016 - Anul XXI, nr. 39 (6152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Mâna dreaptă a Sf. Ierarh Nectarie din Eghina va poposi sâmbătă la Dorna Arini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mâna dreaptă a Sf. Ierarh Nectarie de la Mănăstirea Eghina din Grecia va ajunge în acest sfârşit de săptămână în Bucovina şi va fi găzduită de Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din comuna Dorna Arini. Mâna va fi adusă de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Grecia, condusă de Episcopul de Eghina, Preasfinţitul Efrem, la iniţiativa Arhiepiscopului Tomisului, Înalt Preasfinţitul Teodosie.

Întregul eveniment a fost organizat de Arhiepiscopia Tomisului, care a avut iniţiativa invitării delegaţiei din Grecia la Constanţa, cu ocazia sărbătoririi celui de-al doilea hram al Parohiei Sf. Nectarie din oraş, unde credincioşii sunt aşteptaţi în aceste zile în perelinaj. Sâmbătă dimineaţă delegaţia din Grecia va pleca spre Bucovina, fiind aşteptată în jurul orei 16 la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din satul Gheorghiţeni. Sfintele moaşte aduse de delegaţia greacă vor fi întâmpinate la intrarea în satul Gheorghiţeni (dinspre Vatra Dornei), de Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe numeroşi credincioşi.

După întâmpinare, sfintele moaşte vor fi conduse în procesiune spre Mânăstirea Acoperământul Maicii Domnului Sf. Procopie şi Elisabeta din localitatea Dorna Arini. Pentru a se cinsti sosirea sfintelor moaşte, în biserica de lemn a mănăstirii se va face în mod neîntrerupt, începând cu ora 17.00, slujba Privegherii, iar de la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, slujba Sfintei Liturghii. Duminică dimineaţă, începând cu ora 9, Înalt Preasfinţitul Teodosie va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească în demisolul bisericii mari a mânăstirii cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil. Slujba va fi însoţită de cântările Coralei Bărbăteşti Ortodoxe „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

 

Sf. Ierarh Nectarie, înzestrat cu darul tămăduirii bolilor sufleteşti şi trupeşti

Sf. Ierarh Nectarie este unul dintre cei mai noi sfinţi canonizaţi în Biserica Greciei şi unul dintre cei mai mari teologi ai începutului de secol XX. S-a născut în anul 1846 şi a fost, pe rând, profesor de religie, arhimandrit, consilier patriarhal, Mitropolit onorific de Pentapole, director al unei şcoli teologice din Atena şi întemeietor al Mănăstirii Sfânta Treime din insula Eghina. S-a înălţat la ceruri pe data de 8 noiembrie 1920, în urma unei boli canceroase, iar după douăzeci de ani, sfintele sale moaşte, care izvorau mir, au fost scoase din mormânt şi aşezate în biserica mănăstirii din Eghina, pentru cinstire şi binecuvântare. În anul 1961, Sinodul Bisericii din Grecia şi Patriarhia de Constantinopol l-au canonizat ca sfânt, cu zi de prăznuire pe 9 noiembrie, urmare a numeroaselor minuni care se făceau la moaştele sale.

Insula Eghina este locul unde sfântul a activat, iar mănăstirea a fost ctitorită chiar de Sf. Nectarie, în timpul vieţii sale. Mâna sa dreaptă este, după cum ne-a spus Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, „cea cu care sfântul ierarh a binecuvântat, mângâiat şi ocrotit pe toţi cei ce veneau cu credinţă şi cu dragoste la el. Ca răsplătire pentru această dragoste purtată credincioşilor, Dumnezeu l-a hărăzit pe Sf. Nectarie cu darul tămăduirii bolilor sufleteşti şi trupeşti, în special cele de cancer”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mâna dreaptă a Sf. Ierarh Nectarie din Eghina va poposi sâmbătă la Dorna Arini.
 Vizualizări articol: 5502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Mâna dreaptă a Sf. Ierarh Nectarie din Eghina va poposi sâmbătă la Dorna Arini4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulete de cașcaval Un aperitiv delicios nu trebuie neapărat să fie complicat de preparat. Buletele de cașcaval încântă mesenii de toate vârstele, arată bine, necesită doar câteva ingrediente și mai puțin de o oră de muncă plăcută.Avem nevoie... Citeşte