Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2016 - Anul XXI, nr. 39 (6152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Calificare

Liceeni suceveni îşi prezintă proiectele de cercetare la un târg de ştiinţe din Houston, Texas

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două echipaje de elevi din Suceava vor reprezenta România la „I-SWEEEP”, unul dintre cele mai mari târguri de ştiinţe din lume, deschis elevilor de liceu, care va avea loc în perioada 26 aprilie – 1 mai, în Houston, Texas, Statele Unite ale Americii.

I-SWEEEP” (Olimpiada internaţională de proiecte din categoria energiei, ingineriei şi a mediului pentru dezvoltarea unei lumi mai durabile) adună an de an sute de tineri din întreaga lume, profesori, pasionaţi de ştiinţă, probleme de mediu, energie etc.

Echipajele din judeţ calificate la acest eveniment sunt de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, respectiv Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

Echipa de la „Petru Rareş” este alcătuită din Şerban - Ştefan Şlincu şi Alexandra Manciu, aceştia fiind îndrumaţi de profesorii Anca Greculeac, Raluca Bădeliţă şi Ramona Morar. Proiectul prezentat de cei doi tineri se numeşte „Influenţa mesajelor interferenţiale asupra performanţei”.

Celălalt proiect, de la Colegiul de Industrie Alimentară, se numeşte „Influenţa substanţelor chimice asupra germinării seminţelor de conifere - O sursă de bioremediere”, fiind dezvoltat de elevii Georgiana - Gabriela Maxinesi şi Adina Magdalena Lungu, îndrumaţi de Olivia Macovei.

Aceasta din urmă a declarat că echipa lucrează la acest proiect încă de anul trecut, elevele demonstrând că poluarea ar putea avea un efect pozitiv asupra seminţelor de conifere prin procesul de bioremediere. Proiectul este încadrat la secţiunea Managementul mediului şi poluare.

Liceenii suceveni s-au calificat la „I-SWEEEP” din Houston, Texas, în urma rezultatelor lor de la Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie „RoSEF”, care a avut loc în urmă cu un an. 

De menţionat că cele două echipaje sucevene au participat anul trecut şi la Olimpiada Internaţională a Proiectelor de Mediu „INESPO” 2015, competiţie ce s-a desfăşurat la începutul lunii iunie, în Amsterdam, Olanda.

„I-SWEEEP” oferă elevilor de liceu oportunitatea de a se pune în locul oamenilor de ştiinţa şi al inginerilor de mâine, promovându-le astfel proiectele. Misiunea olimpiadei „I-SWEEEP” este aceea de a crea un mediu atât colaborativ, cât şi competitiv, în care tinerii să îşi prezinte ideile inovatoare din domeniul energiei, al ingineriei şi al mediului. I-SWEEEP îşi propune să trezească interesul asupra problemelor planetei, să ajute tinerii în a înţelege aceste probleme şi să găsească soluţii pentru rezolvarea lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liceeni suceveni îşi prezintă proiectele de cercetare la un târg de ştiinţe din Houston, Texas.
 Vizualizări articol: 3703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Liceeni suceveni îşi prezintă proiectele de cercetare la un târg de ştiinţe din Houston, Texas3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulete de cașcaval Un aperitiv delicios nu trebuie neapărat să fie complicat de preparat. Buletele de cașcaval încântă mesenii de toate vârstele, arată bine, necesită doar câteva ingrediente și mai puțin de o oră de muncă plăcută.Avem nevoie... Citeşte