Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2016 - Anul XXI, nr. 37 (6150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nepăsare

Zeci de copii din Moara, trimişi să înveţe într-o grădiniţă improvizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De aproape trei ani, zeci de copii din Moara Nica sunt nevoiţi să urmeze cursurile de la grădiniţă într-o locaţie improvizată. În 2013, vechea grădiniţă din Moara Nica a fost demolată pentru a face loc sediului actualei primării. La acea vreme, primarul în funcţie a promis că în scurt timp se vor demara lucrările pentru construcţia unei noi clădiri în care cei peste 70 de copii să-şi poată desfăşura activitatea educaţională în condiţii civilizate.

S-au dovedit doar vorbe goale, pentru că nici acum, în 2016, nu s-a turnat nici măcar temelia pentru o nouă grădiniţă.

„Planuri pentru o nouă grădiniţă existau încă dinainte de demolarea celei vechi. Totul trebuia să se întâmple într-un timp rezonabil, dar după cum se poate vedea şi acum, grădiniţa nouă este doar un vis. Din păcate, la trei ani de la demolarea vechii grădiniţe nu avem nici măcar un proiect, darămite o clădire nouă”, a arătat Dorel Constantin Dumitraş, consilier local şi candidat pentru funcţia de primar în Moara.

Acesta a explicat că în cei trei ani şi jumătate de când se află în structurile Primăriei Moara a încercat de mai multe ori să discute cu primarul în funcţie problema construcţiei noii grădiniţe, dar de fiecare dată s-a izbit de reticenţa acestuia.

Pentru acest an, s-au alocat totuşi 250.000 de lei pentru noua grădiniţă, o sumă mult prea mică faţă de necesarul de 1.950.000 de lei, atât cât sunt estimate costurile totale pentru această investiţie.

„Este o sumă infimă faţă de ceea ce ar trebui, dar dacă lucrurile se mişcau acum trei ani, copiii din Moara şi Bulai puteau învăţa deja într-o clădire la standarde europene. S-a tărăgănat intenţionat demararea acestui proiect şi nu înţeleg care au fost motivele pentru care domnul primar i-a lăsat pe cei mai bine de 70 de copii să înveţe într-un spaţiu amenajat la căminul cultural, undeva la etaj şi fără spaţii de joacă în aer liber”, a menţionat Dorel Constantin Dumitraş.

În opinia candidatului la funcţia de primar al comunei Moara, un astfel de proiect, ca de altfel multe altele de interes pentru toată comunitatea, putea fi realizat din fonduri europene. Din păcate, cu actuala conducere a primăriei, Moara este corigentă la capitolul absorbţiei fondurilor europene, iar toate acestea se răsfrâng negativ asupra populaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de copii din Moara, trimişi să înveţe într-o grădiniţă improvizată.
 Vizualizări articol: 2765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Zeci de copii din Moara, trimişi să înveţe într-o grădiniţă improvizată4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate Putem înlocui uneori, de dragul propriei sănătăți, obișnuitele ”crănțănele” pe care le ronțăim la televizor cu ceva gustos și fără puzderie de conservanți, coloranți sintetici, îndulcitori cu nume bizare și afânători.... Citeşte