Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2016 - Anul XXI, nr. 37 (6150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pensonul pentru bărbierit

Corvoada zilnică a bărbaţilor şi propunerile inventatorului Corneliu Vornicu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corneliu Vornicu (50 de ani), din comuna Adâncata, despre care scriam cu doi ani în urmă că a depus la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) documentaţia pentru obţinerea brevetului de invenţie pentru un „sistem hidro-mecanic de urcare a apei pe verticală fără consum de energie”, vine acum cu alte două propuneri interesante.

 

Aşteaptă cu nerăbdare ca propunerile lui să fie analizate de comisia de specialitate de la OSIM

Este vorba de „pensonul pentru bărbierit cu rezervă de pastă de ras” şi „pensonul pentru bărbierit cu motoraş”, două invenţii pe care le-a realizat deja artizanal, dar pe care doreşte să le producă la scară industrială.

Chiar zilele trecute a sosit confirmarea de primire cu număr de înregistrare şi notificările de la OSIM, ca urmare a depunerii documentelor (care conţin descrierea, schiţele şi principiul de funcţionare) în vederea obţinerii brevetelor de invenţie.

Acum aşteaptă cu nerăbdare ca propunerile lui să fie analizate de comisia de specialitate, care se va pronunţa pentru recunoaşterea şi înregistrarea lor ca invenţii.

Dacă pentru „sistemul hidro-mecanic de urcare a apei pe verticală fără consum de energie” nu a obţinut încă brevetul de invenţie (şi nici nu a mai continuat demersurile întrucât a ajuns la concluzia că realizarea sistemului are costuri de producţie prea mari), noile sale propuneri ar putea trezi interesul unui producător.

 

„Cred că voi găsi un colaborator, un partener, cu care să pun pe picioare o afacere benefică pentru amândoi”

„Am vrut să fac ceva comercial, vandabil”, spune el, convins să invenţiile lui vor fi apreciate de bărbaţii care, în corvoada zilnică a bărbieritului, trebuie să-şi „săpunească” zdravăn obrajii, manevrând deopotrivă tubul cu pastă de ras şi răsucind pensonul pentru obţinerea şi omogenizarea spumei.

Dacă „pensonul pentru bărbierit cu rezervă de pastă de ras” este un hibrid care combină pensonul cu tubul cu pastă de ras (produsul conţine în mânerul său o „rezervă”, care, printr-o „supapă”, evacuează pasta printre perii pensonului), cealaltă invenţie, „pensonul pentru bărbierit cu motoraş” (care dispune de un motoraş cu curent continuu acţionat de două baterii de 1,5 volţi) uşurează bărbieritul întrucât pensonul nu mai trebuie rotit/răsucit manual, ci doar „plimbat” pe suprafaţa obrajilor.

„Mai am şi alte invenţii - spune Corneliu Vornicu - dar nu sunt profitabile pentru că au costuri mari de producţie. Cred că pensoanele pentru bărbierit inventate de mine pot fi realizate fără cheltuieli mari şi cred că, după obţinerea brevetelor de invenţie, voi găsi un colaborator, un partener, cu care să pun pe picioare o afacere benefică pentru amândoi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corvoada zilnică a bărbaţilor şi propunerile inventatorului Corneliu Vornicu.
 Vizualizări articol: 2941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Corvoada zilnică a bărbaţilor şi propunerile inventatorului Corneliu Vornicu5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate Putem înlocui uneori, de dragul propriei sănătăți, obișnuitele ”crănțănele” pe care le ronțăim la televizor cu ceva gustos și fără puzderie de conservanți, coloranți sintetici, îndulcitori cu nume bizare și afânători.... Citeşte