Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2016 - Anul XXI, nr. 37 (6150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Delicte silvice

Aproape 200 de metri cubi de lemn, confiscaţi în doar trei zile, în urma unor acţiuni ale poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe acţiuni ale poliţiştilor suceveni derulate în ultimele zile, în vederea prinderii celor care comit delicte silvice, au dus la confiscarea a aproape 200 de metri cubi de material lemnos, transportat fără documente legale.

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava, însoţit de câini de serviciu, împreună cu un echipaj de la Secţia de Poliţie Rurală Adâncata şi silvicultori de la Ocolul Silvic Adâncata, aflându-se în patrulare în comuna Zvoriştea, în apropierea pădurii „Baranca”, a oprit două căruţe încărcate cu lemn, conduse de Vasile O., de 37 de ani, şi Ion Sorin D., de 40 de ani, ambii din comuna Şerbăuţi, care transportau în cele două atelaje cantitatea de 3,5 metri cubi de lemn, fără a deţine acte legale de însoţire. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, iar materialul lemnos transportat de ei, în valoare totală de 1.000 de lei, a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Adâncata.

În aceeaşi zi, în jurul orei 19.45, un echipaj al Secţiei de Poliţie Rurală Mălini, însoţit de reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pe DN 2E, în comuna Cornu Luncii, un autotractor cu semiremorcă condus de Gabriel P., de 25 de ani, din comuna Slatina, care, în urma controlului efectuat, s-a constatat că transporta cantitatea de 50,52 metri cubi de cherestea răşinoase de esenţă brad şi molid, fără a avea documente legale de provenienţă. Întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de 21.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi lăsată în custodie Ocolului Silvic Mălini, şoferul fiind sancţionat cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

O altă captură a fost făcută sâmbătă, în jurul orei 15.30, când pe DN 17, în comuna Vama, a fost oprită o autoutilitară marca Mercedes, condusă de Vasile H., de 40 de ani, din localitate, care transporta lemn de răşinoase. În urma verificărilor făcute asupra lemnului transportat, s-a constatat că cele consemnate în documentul de însoţire a mărfii nu corespundeau din punct de vedere cantitativ şi calitativ cu încărcătura maşinii. Autoutilitara a fost condusă la un depozit silvic şi în urma inventarierii lemnului transportat silvicultorii au stabilit faptul că bărbatul transporta cantitatea de 17,11 metri cubi. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010, iar lemnul în valoare de 5.000 de lei a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Vama.

După cum am relatat în ediţia de sâmbătă a ziarului nostru, două capturi importante de lemn fără acte de provenienţă au fost făcute în urma unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii de la Serviciul Ordine Publică împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava, în perioada 10-11 februarie. Valoarea lemnului confiscat a fost de aproximativ 40.000 de lei, iar cuantumul amenzilor primite de şoferi a ajuns la 15.000 de lei.

Referitor la bilanţul acestor acţiuni derulate de poliţiştii suceveni în această perioadă, în domeniul delictelor silvice, comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: ”În urma acţiunilor derulate în perioada 10-13 februarie de poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, împreună cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava, pe linia prevenirii transportului, prelucrării şi comercializării ilegale ale materialului lemnos au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 35.000 de lei şi au fost confiscaţi 190,32 mc material lemnos, în valoare totală de 69.000 de lei.” Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de metri cubi de lemn, confiscaţi în doar trei zile, în urma unor acţiuni ale poliţiei.
 Vizualizări articol: 2538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aproape 200 de metri cubi de lemn, confiscaţi în doar trei zile, în urma unor acţiuni ale poliţiei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate Putem înlocui uneori, de dragul propriei sănătăți, obișnuitele ”crănțănele” pe care le ronțăim la televizor cu ceva gustos și fără puzderie de conservanți, coloranți sintetici, îndulcitori cu nume bizare și afânători.... Citeşte