Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 feb 2016 - Anul XXI, nr. 37 (6150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a IX-a

200 de lucrări înscrise la sesiunea interjudeţeană de referate şi comunicări a Casei Corpului Didactic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a IX-a ediţie a Sesiunii interjudeţene de referate şi comunicări ştiinţifice, organizată sub auspiciile Casei Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, a fost consacrată educaţiei şi activităţilor formale şi non-formale, tema conferinţei stârnind interesul a circa 200 de cadre didactice din judeţ.

Acestea au trimis lucrări cu privire la subiectul propus de organizatori, iar parte dintre ele şi-au prezentat referatele chiar în cadrul evenimentului ce a avut loc vineri, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Sesiunea interjudeţeană de referate şi comunicări ştiinţifice din acest an a stat sub semnul unei prezenţe foarte numeroase a cadrelor didactice din judeţ, directorul Casei Corpului Didactic „George Tofan”, prof. Constantin Mărgineanu, declarând că „este ediţia care a avut cel mai mare număr de participanţi. Au fost circa 200 de lucrări înscrise, iar vineri, în aula Colegiului <Petru Rareş> au fost peste 160 de profesori, ceea ce mă bucură enorm, iar pentru noi asta înseamnă că oamenii ne apreciază şi ne respectă munca”. Mărgineanu a mai punctat că lucrările trimise vor fi reunite într-un volum de referate, publicat de editura instituţiei.

Secţiunile evenimentului din acest an au fost: Perfecţionarea şi formarea continuă, Management şcolar, Demersuri didactice moderne (subsecţiuni: limbă şi comunicare; matematică şi ştiinţe, tehnologii, TIC; om şi societate, educaţie plastică şi educaţie muzicală; învăţământ preşcolar; învăţământ primar), Activitatea educativă în şcoală şi Documentare, informare şi resurse în educaţie.

Prima ediţie a Sesiunii interjudeţene de referate şi comunicări ştiinţifice a cadrelor didactice a avut loc în 2006, circa 100 de profesori înscriindu-se la evenimentul ce a avut tema „Comunicare în era informaţională”.

 

Cuvântul invitaţilor

Din prezidiul manifestării de vineri a făcut parte şi universitarul sucevean Dan Milici, un partener al CCD Suceava, acesta menţionând că recent România s-a poziţionat pe locul I într-un clasament al statelor europene cu un învăţământ eficient, însă locul I a fost obţinut prin raportarea rezultatelor la cheltuieli. Altfel spus, având în vedere slaba finanţare, rezultatele sunt bune, însă Milici a apreciat că trebuie să coborâm în acest clasament, iar învăţământul să aibă parte de o finanţare adecvată.

Dan Milici a mai adus în discuţie schimbările planificate de Ministerul Educaţiei şi ideile ministrului de resort referitoare la transformarea din temelii a învăţământului preuniversitar. Universitarul a mai evidenţiat importanţa unei educaţii inter şi transdisciplinare, a implicării atât a profesorilor, cât şi a elevilor, a dezvoltării în direcţii conexe a domeniului de pregătire, a părăsirii zonei de confort etc.

Invitată la seminarul de la Colegiul „Petru Rareş” a fost şi Ioana Ungureanu, fost cadru didactic al Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava, actualmente cadru la Liceul din Amiens, Franţa. Din toamnă, Ioana Ungureanu va preda la Universitatea din Amiens.

Aceasta a realizat o succintă comparaţie între învăţământul francez şi cel românesc din punct de vedere al învăţării formale şi non-formale, punctând totodată traiectoria sistemului educaţional francez în ceea ce priveşte centralizarea şi descentralizarea instituţiilor.

După cuvântul invitaţilor, cadrele didactice şi-au susţinut referatele pe secţiuni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de lucrări înscrise la sesiunea interjudeţeană de referate şi comunicări a Casei Corpului Didactic.
 Vizualizări articol: 2073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
200 de lucrări înscrise la sesiunea interjudeţeană de referate şi comunicări a Casei Corpului Didactic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate Putem înlocui uneori, de dragul propriei sănătăți, obișnuitele ”crănțănele” pe care le ronțăim la televizor cu ceva gustos și fără puzderie de conservanți, coloranți sintetici, îndulcitori cu nume bizare și afânători.... Citeşte