Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2016 - Anul XXI, nr. 35 (6148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Documentare

Cursanţi ai Lectoratului de limba română de la Universitatea din Cernăuţi, în vizită la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 5 - 7 februarie 2016, 16 cursanţi ai Lectoratului de limba română al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) din cadrul Universităţii Naţionale „Yurii Fedkovici” Cernăuţi au efectuat o vizită de documentare la USV.

Invitaţii – profesori şi studenţi ai universităţii cernăuţene – au avut o întâlnire cu rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, şi cu prorectorul responsabil de relaţiile internaţionale, prof. univ. dr. Ștefan Purici, care au salutat interesul oaspeţilor pentru limba şi cultura română, au reliefat buna colaborare dintre cele două universităţi şi au răspuns numeroaselor întrebări legate de funcţionarea sistemului academic românesc. După această întrunire oficială, grupul, însoţit de Gina Puică, titulara Lectoratului de limba română de la Universitatea din Cernăuţi, a vizitat câteva obiective turistice din oraş, iar ulterior s-a îndreptat către Centrul de Formare Continuă al USV de la Vatra Dornei. De aici, invitaţii cernăuţeni au făcut o excursie în judeţ.

Lectoratul de limba română al USV de la Universitatea Naţională „Yurii Fedkovici” din Cernăuţi a fost deschis în noiembrie 2014. În anul universitar 2015-2016, al doilea an de funcţionare, peste 30 de studenţi şi de cadre didactice de la Cernăuţi frecventează cursurile de iniţiere în limba română organizate de lectorat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cursanţi ai Lectoratului de limba română de la Universitatea din Cernăuţi, în vizită la USV.
 Vizualizări articol: 1485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cursanţi ai Lectoratului de limba română de la Universitatea din Cernăuţi, în vizită la USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de pui (fără coacere) Preparatul este foarte apreciat de copii, pe care îi ”păcălește” să consume doua alimente sănătoase simultan – brânza de vacă și pieptul de pui.Avem nevoie de:Trei sferturi de pachet unt de bună calitate, un piept mare... Citeşte