Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2016 - Anul XXI, nr. 35 (6148)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anul trecut

46 de copii ai străzii au beneficiat de consiliere psihologică în centre din Fălticeni şi Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul trecut, 46 de copii ai străzii au beneficiat de servicii de specialitate, consiliere psihologică în Aşezământul de zi şi de noapte pentru copiii străzii Fălticeni şi în Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, exploatat, neglijat din Suceava. Chiar dacă nu se poate vorbi de un „fenomen” al copiilor străzii la Suceava, nefiind identificaţi aurolaci, copii care dorm prin canale, există, însă, suficienţi minori care vagabondează pe străzile Sucevei. Unii practică cerşetoria, alţii, mai rău, fură din autoturisme sau din buzunare. De cele mai multe ori, aceştia sunt „culeşi” de pe străzi de poliţişti. O bună parte dintre minori au fost cercetaţi de oamenii legii pentru tot felul de infracţiuni comise. Unii dintre adolescenţii identificaţi de poliţişti au deja maldăre de dosar penale, dar, fiind minori, scapă de fiecare dată de o măsură privativă de libertate. Pentru minorii proveniţi din familie s-au întreprins măsuri de identificare a părinţilor, aceştia fiind consiliaţi şi informaţi asupra drepturilor şi obligaţiilor lor faţă de copiii lor, asupra serviciilor şi prestaţiilor de care pot beneficia, minorii fiind reintegraţi în familia naturală sau lărgită. Cazurile identificate vor fi monitorizate de primăriile de domiciliu în vederea prevenirii recidivei. Pentru unii dintre minorii identificaţi s-a instituit măsura plasamentului. Minorii proveniţi din sistemul de protecţie au fost readuşi în centrele unde figurează cu măsură de protecţie.

 

12 copii şi două femei, victime ale traficului de persoane, au beneficiat de evaluare şi consiliere psihologică

Specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava au dezvoltat servicii pentru copiii străzii, copiii implicaţi în comiterea de fapte antisociale, precum şi copiii traficaţi şi refugiaţi. În Centrul de tip familial “Universul Copiilor“ Rădăuţi a fost organizată o activitate având ca temă “Lupta împotriva traficului de persoane şi a turismului sexual“, în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Suceava.

La solicitarea Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, patru minori au fost evaluaţi şi au beneficiat de consiliere psihologică. Alţi trei copii care au săvârşit fapte penale şi nu răspund penal au fost consiliaţi psihologic. Pentru ei, comisia pentru protecţia copilului a stabilit măsura supravegherii specializate la domiciliu. Tot anul trecut, 12 copii şi două femei, victime ale traficului de persoane, au beneficiat de evaluare şi consiliere psihologică în centre specializate, subordonate DGASPC Suceava. De la conducerea Protecţiei Copilului Suceava am aflat că pentru cinci minori refugiaţi a fost asigurată anul trecut reprezentarea legală pe perioada în care au beneficiat de o formă de protecţie.

Mai mulţi copii şi tineri din Centrul de plasament “Mihail şi Gavril“ Solca au participat la o acţiune susţinută de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Suceava, în cadrul căreia s-au purtat discuţii cu privire la combaterea traficului de persoane, s-au instrumentat solicitări privind situaţia a doi minori aflaţi neînsoţiţi pe teritoriul altor state (evaluare, consiliere copil şi părinte) şi pentru patru copii repatriaţi s-a făcut evaluarea familiei extinse şi au fost consiliaţi psihologic. Tot la Centrul de plasament “Mihail şi Gavril“ Solca s-au desfăşurat activităţi având ca temă prevenirea abandonului şcolar, a comportamentului de tip deviant, a traficului de persoane şi a consumului de droguri. La Solca a fost organizată acţiunea “Luna voluntariatului“, având ca temă siguranţa pe internet şi prevenirea traficului de persoane, la care au participat 50 de copii aflaţi în plasament în asistenţă maternală. Protecţia Copilului Suceava, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Pârteştii de Sus, a derulat activităţi având ca temă promovarea comportamentului non-violent, evitarea etichetării şi marginalizării. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 46 de copii ai străzii au beneficiat de consiliere psihologică în centre din Fălticeni şi Suceava.
 Vizualizări articol: 1305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
46 de copii ai străzii au beneficiat de consiliere psihologică în centre din Fălticeni şi Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de pui (fără coacere) Preparatul este foarte apreciat de copii, pe care îi ”păcălește” să consume doua alimente sănătoase simultan – brânza de vacă și pieptul de pui.Avem nevoie de:Trei sferturi de pachet unt de bună calitate, un piept mare... Citeşte