Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 ian 2016 - Anul XXI, nr. 20 (6133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie importantă

Bugetul Sucevei pe 2016, prioritatea săptămânii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni sunt convocaţi săptămâna aceasta să ia o decizie în privinţa celui mai important proiect de hotărâre din acest an, de care depinde nu doar funcţionarea normală a administraţiei locale, dar care stabileşte şi strategia de dezvoltare a municipiului.

Bugetul Sucevei pentru 2016 va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară de joi, 28 ianuarie, de la ora 14.00.

„Am avut deja o rundă de întâlniri cu consilierii locali, joia trecută, am încercat să găsim soluţii la amendamentele propuse de consilieri. Consider că nu ar trebui să fie probleme la aprobarea bugetului, pentru că au fost luate în calcul amendamentele propuse de consilieri, iar dacă mai sunt propuneri concrete, realizabile, dar care au fost omise, se poate veni cu amendamente. Important este ca de joi să avem aprobat bugetul local pe anul în curs, pentru că altfel este foarte greu de lucrat cu a 12-a parte din buget. Este un buget al dezvoltării, sunt foarte multe lucrări pe care dorim să le demarăm anul acesta, iar dacă nu se aprobă bugetul vor fi întârziate licitaţiile”, a declarat primarul Ion Lungu. Conform legii, realizarea proiectului de buget este atributul primarului, dar consilierii locali au un cuvânt greu de spus, având posibilitatea de a face amendamente, dar mai ales prin votul exprimat.

Bugetul local al Sucevei pentru 2016 este fundamentat ca venituri la 382,246 de milioane de lei, iar la partea de cheltuieli, la 382,363 de milioane de lei, cu un deficit de 117.196 de milioane de lei, care va fi acoperit din excedentul anului 2015.

O treime din acest buget este alocat pentru secţiunea de dezvoltare, în vreme ce diferenţa de bani este destinată cheltuielilor de funcţionare, care, la majoritatea administraţiilor locale, „înghit” aproape toate veniturile.

La fel ca şi anii anteriori, „Învăţământul” beneficiază de cele mai mari sume alocate, cheltuielile la acest capitol reprezentând 28,26% din buget, urmat de „Locuinţe, serviciile şi dezvoltarea publică”, cu 15,99%, „Transporturi, întreţinere şi reparaţii străzi”, cu 13,49%,  „Combustibil şi energie”, unde sunt incluse şi subvenţiile pentru energia termică asigurată populaţiei - 12,08% din buget.

Capitolul „Cultură, recreere şi religie” beneficiază de cea mai mare pondere alocată până acum din bugetul Sucevei – 8,09%, urmat fiind de „Protecţia mediului”, cu 6,65%, „Asigurările şi asistenţa socială” - 4,49%, „Autorităţi executive” - 3,3%; „Ordinea publică şi siguranţa naţională”-2,06%; „Datoria publică”-1,74%; „Servicii publice de evidenţă a persoanelor”-1,58%; „Sănătate”- 1,51% şi „Acţiuni generale economice, comerciale şi de muncă”-0,31%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Sucevei pe 2016, prioritatea săptămânii.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul Sucevei pe 2016, prioritatea săptămânii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciulama ca la mama Pentru cine ar vrea un pui cu smântână, dar se ferește de mâncarea prea grasă, această variantă de ciulama delicioasă, al cărei sos este doar puțin ”păcălit” cu smântână, este o opțiune de luat în... Citeşte