Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 ian 2016 - Anul XXI, nr. 9 (6122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În centrul Sucevei

Miting de protest cu 3.000 de persoane, în semn de solidaritate cu familia ai cărei copii au fost luaţi de statul norvegian

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul familiei Bodnariu, rămasă fără cei cinci copii după ce au aceştia au fost luaţi de autorităţile norvegiene, a declanşat un val de susţinere fără precedent, care va fi vizibil şi în Suceava, săptămâna aceasta.

Peste 3.000 de persoane sunt aşteptate să participe sâmbătă, 16 ianuarie, în centrul Sucevei, la un miting de protest faţă de decizia serviciilor sociale norvegiene de a separa cei cinci copii ai familiei Bodnariu, principala solicitare fiind cea de implicare a autorităţilor române în soluţionarea acestui caz, astfel ca familia respectivă să fie reîntregită.

Protestul, care a fost autorizat deja de Primăria Suceava, se va desfăşura în faţa Prefecturii Suceava,   pe esplanada modernizată, între orele 11.00 şi 13.00.

Solicitarea de autorizare a acestui protest public a fost iniţiată de Centrul Creştin Diakonia, care a dat asigurări că întreaga manifestare se va desfăşura în mod paşnic şi civilizat, chiar dacă numărul protestatarilor va fi foarte mare – minim 3.000 de persoane.

 

Andreea Marin, Steliana Miron şi unchiul copiilor, printre protestatari

La mitingul de protest de sâmbătă sunt aşteptate şi personalităţi publice precum vedeta TV Andreea Marin, care s-a arătat interesată de acest caz, dar nu a confirmat încă prezenţa la Suceava, dar şi reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale de protecţie a copiilor – UNICEF, Salvaţi Copiii.

Din rândul reprezentanţilor statului român, prima prezenţă confirmată este cea a senatoarei PNL Steliana Miron, care a şi luat atitudine faţă de acest caz, în Parlamentul României.

La protestul de la Suceava, care se anunţă a fi cel mai mare din ţară de până acum, va fi prezent şi unchiul celor cinci copii „smulşi” din braţele părinţilor, Daniel Bodnariu.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi ai soţiei sale norvegience, Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miting de protest cu 3.000 de persoane, în semn de solidaritate cu familia ai cărei copii au fost luaţi de statul norvegian.
 Vizualizări articol: 2618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Miting de protest cu 3.000 de persoane, în semn de solidaritate cu familia ai cărei copii au fost luaţi de statul norvegian3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei