Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2016 - Anul XXI, nr. 3 (6116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Majorări salariale

Început de an cu lefuri mai mari pentru angajaţii din învăţământul sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii din învăţământ vor primi lefuri mai consistente, în această lună ei urmând să încaseze salarii cu 15% mai mari comparativ cu luna decembrie 2015.

La nivelul judeţului Suceava, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, salarii mai mari vor primi peste 10.000 de angajaţi din învăţământul preuniversitar, respectiv 7.884 de profesori, 1.062 de angajaţi personal didactic auxiliar și 1.841 de angajaţi personal nedidactic.

Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, a precizat că profesorii cu gradul didactic I vor primi o majorare de 400-500 de lei, cadrele cu gradul didactic II vor primi cu aproximativ 300 de lei mai mult, iar un profesor debutant va primi între 150 şi 200 de lei în plus. De cealaltă parte, personalul auxiliar va primi între 200 şi 300 de lei în plus la salariu, iar cei cu atribuţii de conducere, de exemplu secretarii-şefi, vor primi mai mult cu circa 400 de lei. Muncitorii, personalul nedidactic vor încasa cu 120-150 de lei mai mult.

De această majorare vor beneficia, de asemenea, angajații din inspectoratele școlare județene, precum și din alte unități aflate în subordinea Ministerului Educației, angajaţii din instituțiile de învățământ superior de stat și din bibliotecile centrale universitare.

Cadrele didactice au mai beneficiat în anul 2015 de alte două majorări salariale: cu 5% începând cu luna martie și cu încă 5% începând cu luna septembrie. În ceea ce priveşte personalul nedidactic, angajaţii acestei categorii au mai avut parte de o singură majorare de salarii, respectiv 12% în august. 

 

Următoarele majorări, abia în 2016

Prof. Traian Pădureţ, liderul Uniunii Judeţene a Sindicatelor „Pro-Educaţia”, apreciază că următoarea creștere salarială  pentru angajații din învățământ ar urma să fie în anul 2017, câte 5% în două tranșe.

Acesta a mai menţionat că, în 2016, pentru angajaţii din învăţământ nu se vor acorda premii, tichete de masă, tichete cadou, prime de vacanță sau vouchere de vacanță, iar în caz de deces al personalului didactic, ajutorul de deces în cuantum de cinci salarii ale persoanei decedate, din bugetul asigurărilor sociale de stat. Şi în 2016, munca suplimentară desfășurată peste durata normală a timpului de lucru, precum și munca desfășurată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale, se compensează numai cu timp liber corespunzător.

„Se eșalonează din nou, pe cinci ani, executarea hotărârilor judecătorești având ca obiect plata de diferențe salariale (care se actualizează cu rata inflației) și plata de dobânzi. Noutatea constă în faptul că pentru diferențele salariale actualizate cu rata inflației se achită și dobânda legală remuneratorie, calculată de la data la care hotărârea judecătorească a rămas executorie”, a mai adăugat Pădureţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Început de an cu lefuri mai mari pentru angajaţii din învăţământul sucevean.
 Vizualizări articol: 2807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Început de an cu lefuri mai mari pentru angajaţii din învăţământul sucevean4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă catalană – versiune dietetică În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu zahăr caramelizat desupra. Pentru persoanele care preferă o dietă fără ou, o versiune asemănătoare a preparatului, dar... Citeşte