Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 dec 2015 - Anul XX, nr. 299 (6111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru 2016

Spitalul Judeţean propune majorarea tarifelor la 33% dintre serviciile medicale existente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava propune pentru anul 2016 introducerea a 20 de noi servicii medicale cu tarifele aferente, majorarea tarifelor la 33% dintre serviciile medicale existente şi diminuarea lor în 3,5% din cazuri. Propunerea este cuprinsă într-un proiect de hotărâre care va fi discutat în şedinţa de astăzi a deliberativului judeţean. Concret, lista avansată de conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ cuprinde nu mai puţin de 179 de servicii medicale, dintre care 20 sunt servicii noi.

Printre serviciile medicale noi care vor fi introduse anul viitor amintim: colposcopia, care are un tarif de 100 de lei, histeroscopia - 300 de lei, chiuretaj biopsic - 100 de lei, ultrasonografie - 150 de lei, infiltraţii intra-articulare - 50 de lei, chiuretaj leziuni - 20 de lei chiureta, la care se adaugă 10 lei/leziune, electrocauterizare - 30 de lei/leziune, investigaţii audiometrice - 40 de lei/investigaţie, excizie leziune cutanată - 100 de lei, imobilizare gipsată omo-brahi-palmară - 100 de lei.

Totodată, conducerea Spitalului Judeţean propune majorarea tarifelor la 53 de servicii medicale din cele 159 deja existente. Astfel, pentru spitalizare în regim preferenţial în cadrul secţiei tariful se majorează de la 50 de lei/zi/pat la 70 de lei, pentru o consultaţie la un medic primar tariful creşte de la 32 la 50 de lei, pentru o consultaţie la un medic specialist tariful sare de la 26 la 40 de lei, iar în cazul unui medic doctor în medicină, de la 35 la 50 de lei. O gastroscopie va costa 150 de lei, faţă de 135 în acest an, o colonoscopie - 200 de lei, faţă de 150 de lei, iar o histerosalpingografie - 300 de lei, faţă de 200 de lei în acest an. Tariful pentru o injecţie intramusculară creşte de la 2 lei la 5 lei, pentru una intravenoasă de la 3 la 10 lei, pentru o electrocardiogramă de la 13 lei la 15 lei, pentru un examen fund de ochi de la 6 lei la 10 lei, exact ca în cazul unei spălături grastice sau al unui tubaj duodenal sau gastric, pentru o clismă de la 3 la 5 lei, pentru un căpăstru de la 4 lei la 5 lei, iar pentru o perfuzie intravenoasă de la 5 la 10 lei.

 

Tarife mai mici pentru tomografii

În cazul a şase servicii medicale conducerea Spitalului Judeţean propune diminuarea tarifelor. Este vorba de tomografii fără substanţe de contrast cap-membre-coloană, unde tariful va scădea de la 200 la 150 de lei, tomografii fără substanţe de contrast abdomen-gât-pelvis-torace, unde se propune o diminuare a tarifului de la 250 la 150 de lei, tomografii cu substanţă de contrast abdomen-pelvis-torace-angio, unde tariful se va diminua de la 460 la 400 de lei, tomografii cu substanţă de contrast abdomen-pelvis, unde tariful va scădea de la 600 la 400 de lei, tomografii cu substanţă de contrast torace-abdomen-pelvis, unde tariful propus este de 450 de lei faţă de 700 de lei în prezent, şi aparatul de Desault, unde tariful scade de la 11 lei la 10 lei. Tariful pentru spitalizarea unui însoţitor rămâne de 27 de lei pe zi, iar coplata rămâne la nivelul de 5 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Judeţean propune majorarea tarifelor la 33% dintre serviciile medicale existente.
 Vizualizări articol: 1621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul Judeţean propune majorarea tarifelor la 33% dintre serviciile medicale existente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate Unii dintre turiştii care, de Crăciun, s-au dedat la ospeţe complicate pe la pensiunile de la munte îşi amintesc, desigur, că au fost aproape miraculos scutiţi de consecinţele exceselor alimentare când gazdele i-au îmbiat şi cu o... Citeşte