Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 dec 2015 - Anul XX, nr. 299 (6111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Finalistă

O suceveancă este favorită la titlul de „Studentul român al anului în străinătate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cristina Bleorţu se numără printre finaliştii Competiţiei pentru Excelenţă Academică în Străinătate, eveniment anual, ce are drept scop recunoaşterea meritelor studenţilor români care studiază şi se remarcă în cadrul celor mai reputate universităţi din străinătate.

Concursul ia în calcul rezultatele din anul academic 2014-2015. Premierea celor mai buni studenţi români din străinătate va avea loc la Palatul Parlamentului, la începutul lunii ianuarie.

 

Cristina Bleorţu – studii postuniversitare în Spania şi Elveţia

Cristina Bleorţu este finalistă în cadrul secţiunii „Europa postuniversitar”. Este născută în 1985, la Suceava. Este pasionată de lingvistică, urmând studiile de doctorat în cadrul Departamentului de Lingvistică de la Catedra de Limbi Romanice a Universităţii din Zürich, Elveţia, şi în cadrul Departamentului de Lingvistică Spaniolă a Universităṭii din Oviedo, Spania, cu o bursă doctorală “Severo Ochoa“. A studiat filologie la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, iar mai târziu a urmat un master la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi altul la Universitatea din Oviedo. Este editoarea şi traducătoarea principală a primei cărṭi în limba română a maestrului Johannes Kabatek şi autoarea a unei serii de articole şi recenzii publicate în reviste de specialitate recunoscute.

Într-un interviu acordat de Cristina la începutul acestui an, pentru www.gostudy.lsrs.ro, aceasta declara că: „Două sunt motivele demne de menṭionat care m-au determinat să optez pentru cele două universităṭi din străinătate. Ȋn primul rând, punerea faṭă în faṭă, în timpul unui stagiu de cercetare Erasmus la Oviedo cu <urmaşii lui Alarcos> (n.r. filolog spaniol), care m-au ajutat să pătrund unele dintre tainele lingvisticii, stagiu care s-a dovedit a fi, lesne de înṭeles de ce, instructiv.
Ȋn al doilea rând, în 2013, urmând sfatul domnului profesor Miguel Cuevas Alonso am plecat timp de trei luni la Universitatea din Zürich. La sosirea mea în universitate ştiam de existenṭa viitorului meu maestru Johannes Kabatek, dar nu mă aşteptam să fie atât de îndrăgostit de tot ce este legat de lingvistică. Prin gesturi de mare delicateṭe prietenească, cu probitatea-i obişnuită şi recunoscutele-i competenṭe lingvistice, a reuşit să îmi trezească şi mai mult morbul pentru lingvistică. La aceeaşi catedră de romanistică am întâlnit alṭi domni profesori la fel de pasionaṭi de cercetare de la care am învăṭat multe (mă gândesc, de pildă, la Carlota de Benito Moreno)”.

 

Preşedintele Academiei Române conduce juriul competiţiei

Juriul care va desemna cei mai buni studenţi români din străinătate, din anul academic 2014-2015, este format din preşedintele Academiei Române - prof. dr. Ionel Valentin Vlad, academician prof. dr. Solomon Marcus, academician prof. dr. Victor Voicu, actorul Horaţiu Mălăele, prof. H.C. dr. Cicerone Rotaru, dr. Călin Ciofu, dr. Dorin Duşciac.

 

Suceveanca Baricz Carla a fost premiată la ediţia trecută

La începutul lui 2015, Carla Baricz a fost desemnată cel mai bun student român din străinătate la secţiunea „America de Nord postuniversitar”. Carla a plecat în Statele Unite ale Americii la vârsta de zece ani, copilărind în Connecticut și Florida, unde a terminat școala primară și liceul.

A obținut licența în Limba și Literatura Engleză și în Literatura Comparată, la Columbia University (New York City, SUA), unde a avut o bursă integrală de merit. A urmat studii postuniversitare la Yale University (New Haven), unde a obținut masteratul și M.Phil-ul (Master in Philosophy) în Limba și Literatura Engleză și s-a specializat în Studii Renascentiste. În prezent, îşi compune teza de doctorat – “Playing Parts: Early Modern Two-Part and Sequel Plays,1490-1690” – la aceeași universitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O suceveancă este favorită la titlul de „Studentul român al anului în străinătate”.
 Vizualizări articol: 2890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
O suceveancă este favorită la titlul de „Studentul român al anului în străinătate”4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate Unii dintre turiştii care, de Crăciun, s-au dedat la ospeţe complicate pe la pensiunile de la munte îşi amintesc, desigur, că au fost aproape miraculos scutiţi de consecinţele exceselor alimentare când gazdele i-au îmbiat şi cu o... Citeşte