Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 dec 2015 - Anul XX, nr. 299 (6111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri europene

Investiţii de 251 de milioane de euro în modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în 14 localităţi sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

14 localităţi sucevene vor beneficia începând de anul viitor de investiţii în valoare de aproximativ 252 de milioane de euro pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare. Banii provin din Fondul de Coeziune al Uniunii Europeane prin Programul Operaţional Sectorial Mediu etapa a doua, iar lista de investiţii va fi aprobată în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi.

Cele mai multe fonduri, 27,4 milioane de euro, vor merge către localitatea Vicovu de Sus. Urmează municipiul Câmpulung Moldovenesc, care va beneficia de investiţii în apă şi canalizare de 26,7 milioane de euro, comuna Marginea - 22,7 milioane de euro, municipiul Suceava - 22,5 milioane de euro, oraşul Siret -19,4 milioane de euro, municipiul Vatra Dornei - 12,2 milioane de euro şi comuna Şcheia, care va primi 11,4 milioane de euro.

Sume consistente vor fi îndreptate şi către localităţile Fălticeni şi Mitocu Dragomirnei, câte 8,5 milioane de euro fiecare, Dolhasca - 8,4 milioane de euro, Rădăuţi - 7,3 milioane de euro, Putna - 6,9 milioane de euro, Salcea - 6,3 milioane de euro şi Suceviţa - 5 milioane de euro. Pe lângă investiţiile în reţelele de apă şi canalizare prin POS Mediu II vor mai fi procurate şi echipamente specifice activităţii de mentenanţă. "Obiectivul global al POS Mediu îl constituie protecţia, îmbunătăţirea calităţii mediului şi a standardelor de viaţa în  România, urmărindu-se conformarea cu prevederile Directivelor Uniunii Europene. Obiectivul constă în reducerea decalajuluiexistent între Uniunea Europeana şi România cu privire la infrastructura de mediu atât din punct de vedere cantitativ cât şi calitativ. Aceasta ar trebui să se concretizeze  în servicii publice eficiente, cu luarea    în  considerare a principiului dezvoltării durabile şi a principiului "poluatorul plăteşte". Obiectivul general al Master Planului constă  în identificarea şi prioritizarea nevoilor şi a investiţiilor în vederea obţinerii, la cele mai mici costuri, a unei conformări depline cu directivele relevante ale UE şi cu angajamentele României, la nivel judeţean, atât pentru serviciile de apă cât şi pentru cele de apă uzată", se arată în expunerea de motive semnată de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.

Investiţiile în cadrul proiectului "Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava" vizează reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune spre localităţi, reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă (surse, staţii tratare, conducte de distribuţie, staţii de pompare, rezervoare de  înmagazinare), reabilitarea şi extinderea sistemelor de colectare şi epurare a apelor uzate (reţele de canalizare, staţii pompare ape uzate, staţii de epurare) şi procurarea de echipamente specifice activităţii de mentenanţă. În MasterPlanul revizuit au fost analizate 352 de localităţi care ar trebui să se conformeze cu directivele europene, din care s-a pus accentul pe cele care au termen de conformare 2018, rezultând  82 de aglomerări cu populaţie de peste 2.000 locuitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de 251 de milioane de euro în modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în 14 localităţi sucevene.
 Vizualizări articol: 2220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Investiţii de 251 de milioane de euro în modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în 14 localităţi sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate Unii dintre turiştii care, de Crăciun, s-au dedat la ospeţe complicate pe la pensiunile de la munte îşi amintesc, desigur, că au fost aproape miraculos scutiţi de consecinţele exceselor alimentare când gazdele i-au îmbiat şi cu o... Citeşte