Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 dec 2015 - Anul XX, nr. 299 (6111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dramă în Ajun

Focul a distrus garsoniera unui rădăuţean care trăieşte cu 142 de lei pe lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ajunul Crăciunului i-a adus o mare nenorocire unui rădăuţean care trăieşte din ajutorul social de 142 de lei pe lună. Locuinţa sa, o garsonieră de 25 de mp, s-a transformat într-o ruină carbonizată după ce flăcările au distrus aproape totul. Numai intervenţia promptă a pompierilor militari a făcut ca incendiul de la blocul de garsoniere să nu se transforme într-un dezastru şi mai mare.

 

O sută de persoane din bloc au ieşit singure ori au fost evacuate de pompieri

Totul a pornit în seara de Ajun, puţin după ora 20.30. Un apel la Serviciul de Urgenţă 112 semnala un incendiu la parterul blocului de garsoniere din strada Eudoxiu Hurmuzachi nr. 4, vizavi de Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” din Rădăuţi. În cel mai scurt timp, la faţa locului s-au deplasat cinci autospeciale cu apă şi spumă şi două ambulanţe SMURD, de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi şi de la Garda de Intervenţie Siret. Când au ajuns pompierii militari, flăcările cuprinseseră bunurile din întreaga încăpere, pe o suprafaţă de 25 de metri pătraţi, ameninţând şi celelalte locuinţe.

Fumul dens şi gazele toxice au inundat şi casa scării, astfel că s-a impus evacuarea tuturor persoanelor din blocul P+4, în care sunt 116 garsoniere. Zona a devenit brusc extreme de aglomerată în condiţiile în care aproximativ o sută de persoane din bloc au ieşit singure ori au fost evacuate de pompierii care au verificat fiecare locuinţă în parte pentru a identifica eventuale persoane ce nu se puteau deplasa sau care ar fi avut nevoie de ajutor medical. Concomitent, casa scării a fost ventilată natural.

Echipajele de pompieri paramedici au acordat primul ajutor medical proprietarului garsonierei afectate de foc, Ioan Drecher, în vârstă de 37 de ani, care suferise arsuri minore pe o suprafaţă de 5% din corp, iar bărbatul a fost transportat cu ambulanţa SMURD la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi. De asemenea, salvatorii au preluat şi un copil de un an, la solicitarea mamei acestuia. Şi copilul a fost transportat cu ambulanţa SMURD la unitatea spitalicească pentru investigaţii suplimentare.

În urma incendiului, au ars obiecte de mobilier, aparatură electronică şi electrocasnică, materiale textile şi altele. S-au degradat pereţii interiori, tâmplăria din PVC şi o uşă  metalică. Conform primelor cercetări, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un boiler electric lăsat sub tensiune. Pompierii militari au stins incendiul la ora 21.40 şi au salvat astfel celelalte garsoniere.

 

Ioan Drecher: „Nu ştiu cum mă voi descurca”

Ieri, în jurul orelor prânzului, l-am găsit acasă pe Ioan Drecher, în ceea ce a mai rămas din garsoniera sa. Uşa locuinţei, care a fost forţată la momentul intervenţiei, stătea sprijinită în una dintre balamale. Pe holul locuinţei nu mai există nimic, doar un amestec de pereţi afumaţi şi bucăţi de tencuială, iar acolo unde a fost baia, cu greu poţi realiza destinaţia pe care a avut-o iniţial acea încăpere… Ioan Drecher stătea întins pe ceea ce a mai rămas din patul său, adică pe un morman de scânduri aproape carbonizate, acoperit cu o jumătate de pătură, atât cât a mai putut salva.

Prin locuinţă erau aruncate o valiză, bucăţi de farfurii, haine arse, încălţăminte degradată şi „cadavrele” unor electrocasnice şi electronice, de fapt un amestec de fiare contorsionate cu circuite electrice. Ferestrele şi ce a mai rămas din mobilă sunt la fel de distruse. Drecher m-a privit cu un fel de jenă. Cu greu am reuşit să aflu că singura sursă de venit sunt „banii de la primărie”, ajutorul social de 142 de lei pe lună. Mi-a mai spus că nu are alte rude decât doi fraţi care locuiesc undeva în Banat, pe la Timişoara.

A stat tot timpul cu ochii în pământ şi doar atunci când a rostit „nu ştiu cum mă voi descurca” a ridicat privirea spre mine cu un fel de jenă, dar şi de speranţă… Poate că acum, în preajma Anului Nou, va exista cineva care va face o faptă bună, îl va ajuta pe acest om… Oricum, primele semnale au apărut, pentru că ieri, înainte de a pleca de la blocul de garsoniere, am întâlnit o mână de oameni care veniseră să vadă cu ce l-ar putea ajuta de Drecher.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Focul a distrus garsoniera unui rădăuţean care trăieşte cu 142 de lei pe lună.
 Vizualizări articol: 2201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Focul a distrus garsoniera unui rădăuţean care trăieşte cu 142 de lei pe lună5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate Unii dintre turiştii care, de Crăciun, s-au dedat la ospeţe complicate pe la pensiunile de la munte îşi amintesc, desigur, că au fost aproape miraculos scutiţi de consecinţele exceselor alimentare când gazdele i-au îmbiat şi cu o... Citeşte