Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 dec 2015 - Anul XX, nr. 297 (6109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Spectacolul caritabil „Cântec pentru părinţi”, la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de elevi şi preşcolari din Siret s-au implicat în ultima perioadă într-o serie de activităţi prin care au dorit să aducă un strop de bucurie persoanelor defavorizate din oraş. Profesoara Vasa Erastov, de la Grădiniţa cu Program Normal “Luminiţa” Siret, ne-a spus că au fost organizate activităţi comune, cu elevi şi preşcolari, în cadrul cărora cei mici au confecţionat felicitări şi obiecte decorative pe care, apoi, le-au oferit persoanelor aflate la Serviciul de Asistenţă Socială „Ingvar Kamprad”. Spectacolul caritabil „Cântec pentru părinţi”, organizat de Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” şi Grădiniţa „Luminiţa” pe 11 decembrie, a reunit formaţiile artistice ale celor două unităţi şcolare, precum şi invitaţi speciali: Asociaţia Culturală Kolomeika, Ansamblul Siretul, Eduard Hanuseac de la Colegiu de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, invitat de onoare fiind prof. Loredana Mândrişteanu.

Cei mai mici dintre participanţi au încântat spectatorii cu dansuri şi colinde, soliştii vocali şi instrumentali dovedind măiestria dobândită sub îndrumarea instructorilor Mirela Popoiu, Irina Ursachi şi Doina Cutaş - de la grupele mijlocii, precum şi Cornelia Pricop, Aurelia Rebenciuc, Cristina Pîrghie şi Vasa Erastov - de la grupele mari.

„Menirea spectacolului a fost întrajutorarea familiilor defavorizate în prag de sărbători, astfel că trei dintre preşcolarii noştri au devenit şi beneficiari direcţi ai acestei acţiuni. O parte din suma obţinută din vânzarea invitaţiilor s-a întors sub formă de îmbrăcăminte, încălţăminte, alimente, dulciuri, rechizite, jucării la cei trei preşcolari din unitatea noastră”, a spus Vasa Erastov.

O altă contribuţie, de data aceasta pentru persoanele de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, s-a materializat prin implicarea grupei „Spiriduşii”, educatoare Cristina Pîrghie şi Vasa Erastov, în achiziţionarea de trăistuţe confecţionate de persoanele cu dizabilităţi din unitatea sanitară. Astfel, accesoriile lucrate cu migală, sub îndrumarea instructorului energoterapeut Lăcrămioara Boinicu, au completat costumele populare ale „spiriduşilor” cu care s-au prezentat la spectacolul caritabil. Colectarea de fonduri, vizitele, activităţile comune cu elevii, spectacolele de colinde şi obiceiuri de iarnă au făcut parte din activităţile proiectelor educaţionale derulate la Grădiniţa „Luminiţa” din Siret: „Programul socio-umanitar <O lume a prieteniei> şi proiectul judeţean <Bucuria de a dărui>, prin care copiii au experimentat respectul şi toleranţa faţă de cei aflaţi în dificultate, spiritul de întrajutorare, gesturi de afecţiune şi apropiere care creează momente de bucurie atât celor care primesc cât şi celor care oferă şi, nu în ultimul rând, spiritul de apartenenţă la comunitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacolul caritabil „Cântec pentru părinţi”, la Siret.
 Vizualizări articol: 1594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spectacolul caritabil „Cântec pentru părinţi”, la Siret5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Trandafiri de gheață Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu prăjiturele diverse și se păstrează gustoase mult timp.Avem nevoie de:250 g untură de porc, o cană smântână cu... Citeşte