Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 dec 2015 - Anul XX, nr. 293 (6105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiţie de proiecte

Universitatea din Suceava finanţează cu 250.000 de lei proiecte propuse de studenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La un an de la înfiinţare, Casa de Cultură a Studenţilor din Suceava, aflată în coordonarea Universităţii „Ştefan cel Mare”, lansează o competiţie de proiecte studenţeşti, pentru care instituţia va aloca 250.000 de lei. Studenţii şi asociaţiile studenţeşti din cadrul USV sunt invitaţi să se înscrie în competiţie cu un proiect cultural, artistic sau sportiv, programele câştigătoare urmând să primească fiecare până la 25.000 de lei pentru implementare. Prin proiect studenţii pot propune organizarea deconcursuri, concerte, festivaluri, campanii de informare, campanii de conştientizare, cursuri, întâlniri, dezbateri, activităţi sportive etc.

Rectorul Valentin Popa a explicat că proiectele vor fi scrise, prezentate şi implementate de studenţi. „Cele câştigătoare vor fi finanţate până la o limită de 25.000 de lei, astfel că estimăm că vom finanţa 10-15 proiecte în 2016. Această competiţie le va da prilejul studenţilor noştri să înveţe cum să scrie un proiect, să îl implementeze, să caute sponsori”, a completat Valentin Popa.

La rândul său, prof. Valentin Ianoş, directorul Casei de Cultură a Studenţilor, a menţionat că această competiţie vizează creşterea numărului de studenţi implicaţi în diverse activităţi de voluntariat şi educaţionale, facilitarea accesului la manifestări cultural-artistice și sociale pentru toţi studenţii suceveni, dar și publicului larg din Suceava, dezvoltarea creativităţii studenţilor şi promovarea tinerelor talente studenţeşti.

Proiectele se vor depune până în data de 22 ianuarie 2016, la adresa de e-mail: casastudentilorsv@gmail.com, acestea urmând să fie evaluate de o comisie alcătuită din reprezentanţi ai CCS. Comisia va avea în vedere originalitatea proiectului, impactul asupra studenţilor, modul de prezentare, echipa, includerea unor schiţe pentru promovare (anunţuri, afişe, broşuri etc.).

 

Peste 60 de acţiuni organizate de Casa de Cultură a Studenţilor în primul an de activitate

Casa de Cultură a Studenţilor Suceava, singura din România care se află în subordinea Ministerului Educaţiei şi în coordonarea unei universităţi, a organizat în primul an de activitate peste 60 de acţiuni cultural artistice şi sportive, concerte de muzică clasică, de operă şi balet, concerte rock, hip-hop, spectacole de teatru,după cum a specificat rectorul Valentin Popa.

Totodată, CCS a primit din partea ministerului de resort şi un buget generos pentru primul an, de peste 1.600.000 de lei, bani ce au fost investiţi în infrastructura instituţiei, scenă, instrumente, sonorizare etc.

Totodată, s-au finanţat mai multe cercuri dedicate studenţilor - chitară (peste 90 de studenţi înscrişi), pian, teatrul Fabulinus, dans sportiv (100 de înscrişi), dans popular (86 de studenţi înscrişi), percuţie (13 înscrişi), canto (40 de înscrişi), pictură, radio, cinematografie, corul Universităţii.

Reprezentanţii USV au punctat că în continuare se confruntă cu problema lipsei unui spaţiu propice unde CCS să-şi desfăşoare proiectele.

„Din păcate spaţiile pe care noi le putem asigura în cadrul campusului sunt insuficiente pentru multitudinea de activităţi care se desfăşoară. Căutăm sprijinul autorităţilor pentru alocarea de spaţii, în chirie sau în administrare, care să poată asigura o permanentizare a activităţilor”, a mai subliniat Valentin Popa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava finanţează cu 250.000 de lei proiecte propuse de studenţi.
 Vizualizări articol: 1251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Universitatea din Suceava finanţează cu 250.000 de lei proiecte propuse de studenţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post) Acest desert simplu, de post, poate fi pregătit atât în formă de tartă și porționată felii, cât și în porții mari, în tăvi standard, tăiată apoi în bucăți de forma și dimensiunea dorită. Se poate pregăti, de... Citeşte