Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2015 - Anul XX, nr. 292 (6104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întârziere

Ajutoarele alimentare de la UE nu mai ajung anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miile de suceveni care se aşteptau ca luna aceasta să beneficieze de pachetele cu ajutoare alimentare de la UE, la fel ca anii anteriori, vor trebui să se înarmeze cu răbdare.

„Din păcate, alimentele de la UE, aşteptate de mulţi suceveni, nu mai ajung anul acesta. Se pare că vor veni în luna ianuarie. Îmi pare rău să le dau această veste unor oameni care, din păcate, asta e realitatea, aşteptau mult aceste ajutoare alimentare de la UE, mai ales acum, când se apropie sărbătorile de iarnă. Dar nu depinde de primărie sau de primar, noi le vom da cât mai rapid posibil, le ducem şi acasă, acolo unde este nevoie, numai să ajungă la noi aceste pachete”, a spus ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Conform listelor finale de beneficiari, transmise de Prefectură municipalităţii sucevene, în municipiul Suceava sunt 7.070 de beneficiari ai ajutoarelor alimentare de la UE.

„Suntem pregătiţi cu tot ce trebuie, aşteptăm doar să ne fie repartizate pachetele cu alimente, pentru a le putea da apoi mai departe celor care beneficiază de aceste drepturi”, a adăugat Lungu.

La fel ca anul trecut, pentru depozitarea pachetelor cu alimente a fost făcut contract de închiriere pentru halele de la Consuc, în vreme ce distribuţia acestora se va face tot la parterul Orizont Mall.

Un pachet cu alimente de la UE conţine 3 kg de făină albă de grâu, 3 kg de mălai, 0,8 kg de paste făinoase, 2 kg de zahăr, 2 kg de orez, 1 kg de fasole boabe, o conservă de carne de vită şi 2 conserve de pastă de tomate, fiecare beneficiar primind câte două asemenea cutii, fiecare cântărind 16,1 kg.

Au dreptul la pachete cu alimente familiile şi persoanele singure beneficiare de venit minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie complementară; şomerii cu o indemnizaţie de până la 450 de lei; pensionarii cu o pensie sub 450 de lei; beneficiarii indemnizaţiei sociale pentru pensionari, al căror venit se află sub 450 de lei pe lună; persoanele cu handicap grav, adulţi şi copii; persoanele beneficiare ale prevederilor legilor speciale.   

În cazul în care există persoane care nu se regăsesc în rândurile beneficiarilor, conform actului normativ amintit, primăriile pot întocmi liste suplimentare de acordare a ajutoarelor în produse alimentare, solicitanţii trebuind să facă dovada cu documente justificative, potrivit legii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutoarele alimentare de la UE nu mai ajung anul acesta.
 Vizualizări articol: 2136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ajutoarele alimentare de la UE nu mai ajung anul acesta5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de bob (de post) Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai gustos, este prea puțin cunoscut și folosit în zona urbană. Se găsește însă, prin magazinele naturiste, bob... Citeşte