Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 dec 2015 - Anul XX, nr. 289 (6101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neglijenţă

A lăsat uşa descuiată, iar hoţii i-au furat bunuri de 1.200 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii din Vatra Dornei au fost alertaţi sâmbătă dimineaţă de un bărbat de 46 de ani despre faptul că locuinţa fiului său, aflată în construcţie, a fost spartă de hoţi. Din verificări şi declaraţiile bărbatului a rezultat că hoţii au furat scule profesionale și o rolă de cablu, prejudiciul fiind de circa 1.200 de lei. Furtul a fost favorizat şi uşurat de faptul că uşa de acces nu era încuiată, motiv pentru care poliţiştii fac apel la oameni să fie mai atenţi când îşi părăsesc locuinţele.

„Deşi în mod repetat poliţiştii au atras atenţia cu privire la modul de asigurare a caselor în construcţie, se constată că, în continuare, cetăţenii depozitează materiale de construcţii în spaţii care nu sunt închise sau măcar îngrădite. De asemenea, în casele nelocuite aflate în diverse faze de construcţie (fără geamuri, uşi, sisteme de închidere) sunt deja depozitate bunuri casnice şi scule care în mod inevitabil atrag atenţia hoţilor şi îi expun pe proprietari infracţiunilor de furt. Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. În cazul în care locuinţa în construcţie se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie (mobilier, electronice, electrocasnice etc.)”, sunt sfaturile oferite de poliţiştii suceveni.

Potrivit datelor statistice, 20% din furturile din locuinţe sesizate în judeţul Suceava în primele nouă luni ale anului au fost comise ca urmare a faptului că proprietarii au lăsat uşile descuiate. În ciuda acestor furturi numeroase şi a semnalelor de alarmă trase periodic de către poliţişti, multe persoane ignoră reguli minime privind siguranţa.

„Având în vedere faptul că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă şi multe familii se vor deplasa pentru celebrarea evenimentelor în locaţii speciale, în staţiuni montane sau în străinătate, atragem atenţia cetăţenilor cu privire la modul de asigurare a locuinţelor, astfel încât la întoarcerea din sejur sau călătorie să nu constate că au fost victime ale hoţilor şi să înregistreze prejudicii importante”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A lăsat uşa descuiată, iar hoţii i-au furat bunuri de 1.200 de lei.
 Vizualizări articol: 1736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A lăsat uşa descuiată, iar hoţii i-au furat bunuri de 1.200 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei