Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2015 - Anul XX, nr. 273 (6085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Social

Şi-a lăsat copiii în grija statului, după ce şi-a părăsit concubinul agresiv şi a dorit să-şi refacă viaţa alături de un alt bărbat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mamă şi-a lăsat copiii în grija statului, după ce şi-a părăsit concubinul agresiv şi a dorit să-şi refacă viaţă alături de un alt bărbat. La sfârşitul lunii octombrie, tânăra mamă, împreună cu cei patru copii, în vârstă de 9 ani, 7 ani, 5 ani și un an și 6 luni,s-a prezentat la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, solicitând o măsură de protecţie pentru ea şi copiii ei, motivând că se află în pericol. Femeia a declarat verbal că „tatăl copiilor pune în pericol viaţa şi securitatea lor”, explicând că este violent şi depresiv. Mama copiilor a povestit că a trăit în concubinaj cu acest bărbat şi că doar trei dintre minori au paternitatea recunoscută. Bărbatul mai are doi copii din altă relaţie.

Tânăra mamă are carte de identitate provizorie în municipiul Botoşani, dar aflându-se în situaţie de risc reprezentanţii DGASPC Suceava au hotărât internarea ei și a minorilor, pentru o perioadă determinată, la Centrul Maternal Gura Humorului, până se rezolvă transferul la DGASPC Botoşani. La începutul lunii noiembrie, situaţia acestei familii a luat o altă întorsătură. Mama a solicitat o altă măsură de protecţie pentru copiii săi, „deoarece intenţionează să-şi refacă viaţa” alături de un alt bărbat, refuzând, în scris, consilierea psihologică, pe motiv că fostul „concubin a pus în pericol atât viaţa ei, cât şi a copiilor” şi că nu mai doreşte să se împace cu el.

 

Doi fraţi în grija unui asistent maternal, doi fraţi într-un centru de plasament

În prezent, doi dintre copii se află în plasament în regim de urgență la un asistent maternal din județul Suceava, integrându-se foarte bine în familia acestuia. Copiii au fost înscriși la medicul de familie, iar fetița a început să frecventeze cursurile școlare. Ceilalți doi minori sunt internaţi într-un centru de plasament. Conducerea DGASPC Suceava ne-a informat că „în privința părinților, drepturile și obligațiile părintești cu privire la minorii în cauză sunt suspendate până la pronunțarea instanței, astfel încât aceștia nu pot ține legătura cu copiii. Mama a răspuns pozitiv atunci când s-a luat legătura cu aceasta pentru a se clarifica situația minorilor. S-a prezentat la sediul DGASPC Suceava, unde ne-a povestit amănunte despre problemele sale și ne-a declarat, de asemenea, că este în perioada de probă la o firmă de croitorie și că dorește să ia copiii acasă cât mai curând”.

Femeia a promis că va face tot ce poate să-și schimbe situația materială şi să poată să-şi ia copiii acasă. Ea a declarat că nu dorește să mai aibă o relație cu tatăl copiilor, cu care a avut „o relație conflictuală din cauza geloziei și consumului de alcool”. În paralel, tatăl copiilor a declarat că ar dori să continue relaţia cu mama celor patru minori, că şi-ar dori să fie din nou o familie, chiar a spus că poate ierta infidelitatea concubinei. „Au mai fost conflicte, ne-am certat, dar ne-am şi împăcat... I-am spus că vreau să ne împăcăm şi acum pentru copii. Ea ştie că o iert”, a declarat bărbatul care încă speră să-şi convingă fosta concubină să se întoarcă la el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a lăsat copiii în grija statului, după ce şi-a părăsit concubinul agresiv şi a dorit să-şi refacă viaţa alături de un alt bărbat.
 Vizualizări articol: 2689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şi-a lăsat copiii în grija statului, după ce şi-a părăsit concubinul agresiv şi a dorit să-şi refacă viaţa alături de un alt bărbat3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos fin de ardei copți pentru paste ( fără foc, de post) Acest deliciu rapid, pregătit la rece, este versatil și se poate folosi pentru paste ori orez sau ca adaos în salate, în perioada de post. Cei ce nu postesc îl pot folosi ca pastă tartinabilă (în amestec cu cașcaval ras ori... Citeşte