Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2015 - Anul XX, nr. 269 (6081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Săptămâna aceasta

Termen limită de depunere a cererilor de subvenţie la încălzirea locuinţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care vor să beneficieze de ajutoarele financiare care se acordă pentru încălzirea locuinţelor, atât în sistem centralizat, cât şi pentru posesorii de centrale, care se încălzesc prin arderea gazelor naturale, a lemnelor, a cărbunilor sau a combustibililor petrolieri, sau pe bază de energie electrică, trebuie să se grăbească să depună săptămâna aceasta cererea, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.

Termenul limită pentru depunerea acestor solicitări este 19 noiembrie, adică joi, dar, în cazuri excepţionale, eventuale hârtii lipsă la dosar ar mai putea fi primite cel târziu vineri, 20 noiembrie.

Toate solicitările depuse după termenul limită nu se mai iau în calcul pentru acordarea ajutoarelor de încălzire aferente lunii noiembrie.

Până acum, aproape 1.700 de suceveni care primesc căldură de la centrala pe biomasă din lunca Sucevei, se încălzesc pe lemne ori pe bază de energie electrică au depus cereri prin care o parte din costurile de încălzire a locuinţelor le sunt acoperite de la bugetul de stat.

Cele mai multe cereri depuse la sediul de primărie din Burdujeni sunt cele venite din partea asociaţiilor de proprietari, pentru sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare - aproape 1.600 de solicitări, de la 74 de asociaţii.

Anul trecut, numărul beneficiarilor de ajutoare din această categorie a fost de 2.341.

Din rândul celor care se încălzesc pe bază de lemne, cărbuni sau alţi combustibili petrolieri, doar 138 au depus cereri, deşi anul trecut numărul beneficiarilor a fost de aproape 200.

Cele mai puţine cereri au fost depuse din partea celor care se încălzesc pe bază de energie electrică – două solicitări, faţă de 10 înregistrate în sezonul rece anterior.

 

Plafonul de venituri pentru acordarea ajutoarelor de încălzire

Pentru acordarea ajutorului celor care folosesc pentru încălzire energie termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 de lei în cazul familiilor şi 1.082 de lei în cazul unei persoane singure.

Pentru acordarea ajutorului celor care folosesc gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atât în cazul familiilor, cât şi în cazul unei persoane singure.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia. La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termen limită de depunere a cererilor de subvenţie la încălzirea locuinţelor.
 Vizualizări articol: 1648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Termen limită de depunere a cererilor de subvenţie la încălzirea locuinţelor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de linte roșie (de post) Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai rafinat. Sub diferite versiuni, ciorba de linte roșie, simplă, ieftină și foarte hrănitoare, este mult folosită în... Citeşte