Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2015 - Anul XX, nr. 269 (6081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intervenţii neautorizate

Semnal de alarmă tras de E.ON Distribuţie cu privire la riscurile de electrocutare, arsuri, incendii şi explozii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E.ON Distribuţie România trage un semnal de alarmă asupra riscurilor de electrocutare, arsuri, incendii şi exploziipe care le prezintă intervenţiile neavizate şi neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice. Intervenţiile la liniile aeriene şi cablurile subterane, în tablouri electrice, staţii şi posturi de transformare au impact direct asupra persoanelor aflate în vecinătate, dar şi asupra consumatorilor, prin întreruperea furnizării energiei electrice. Anul acesta au fost consemnate trei incidente grave, fiind înregistrat decesul a două persoane din judeţele Suceava şi Neamţ, precum şi rănirea gravă a unei alte persoane din judeţul Suceava, ca urmare a ignorării potenţialelor pericole. Principala cauză a acestor trei evenimente tragice a fost intervenţia persoanelor neautorizate în zonele de protecţie a sistemului de distribuţie a energiei aflat sub tensiune. Simona Ciocan Covaliu, director general adjunct E.ON Distribuţie România, a declarat că „se constată cu îngrijorare producerea unui număr ridicat de incidente cauzate de ignorarea regulilor de siguranţă în vecinătatea reţelelor de distribuţie a energiei electrice. Multe dintre aceste evenimente nefericite puteau fi evitate, dar din păcate ajungem să vedem efectele tragice ale ignorării unor reguli clare. Trebuie să înţelegem, poate în ceasul al doisprezecelea, că energia electrică este utilă în viaţa cotidiană, dar, în acelaşi timp, are şi un grad sporit de pericol, dacă nu o utilizăm corect şi în siguranţă”. Având în vedere că, în perioada următoare, în multe localităţi se vor monta instalaţii de iluminat festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă, compania E.ON recomandă montarea corpurilor de iluminat doar cu aprobarea primăriilor, de către firme autorizate şi numai cu acordul E.ON Distribuţie România, în vederea asigurării condiţiilor de execuţie în siguranţă a lucrărilor, prin scoatere de sub tensiune a liniilor electrice.

 

Reguli de siguranţă

Informaţiile privind regulile de siguranţă venite din partea instituţiilor abilitate trebuie însuşite şi aplicate de consumatori. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România au derulat, în ultimii ani, mai multe campanii de informare, prin intermediul parteneriatului „Împreună pentru siguranţă”. Aceste campanii vor continua în scopul creşterii gradului de responsabilizare în ceea ce priveşte aplicarea regulilor de siguranţă. Prin intermediul campaniilor de informare Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România îşi propun să schimbe, în timp, comportamentul cetăţenilor, prin utilizarea corectă a surselor de energie. E.ON Distribuţie România recomandă consumatorilor de energie electrică să respecte următoarele reguli de siguranţă: "nu executaţi lucrări de construcţii sau săpături, nu înfiinţaţi plantaţii şi nu depozitaţi materiale în vecinătatea reţelelor de distribuţie fără aviz din partea companiei E.ON; respectaţi indicaţiile inscripţiilor de avertizare amplasate pe instalaţiile de distribuţie; nu aruncaţi obiecte peste reţelele electrice de distribuţie şi nu interveniţi asupra acestora;  nu deterioraţi construcţiile, îngrădirile sau inscripţiile de identificare şi avertizare aferente reţelelor electrice de distribuţie; nu limitaţi şi nu îngrădiţi accesul angajaţilor E.ON la instalaţiile de distribuţie prin execuţia unor lucrări în proximitatea acestora; nu interveniţi, nu forţaţi blocajele instalaţiilor electrice; nu atingeţi stâlpii, nici conductoarele (firele), chiar căzute la pământ; nu atingeţi tablourile electrice, firidele sau cutiile de distribuţie; nu vă urcaţi pe stâlpii liniilor electrice aeriene; nu manevraţi obiecte metalice (schele, scări, ţevi, sârme etc.) în apropierea sau sub liniile electrice aeriene; nu manevraţi unelte de pescuit din fibră de carbon sub sau în apropierea liniilor electrice aeriene; nu încercaţi sustragerea de elemente componente ale instalaţiilor de distribuţie. În cazul în care sunt sesizate tablouri electrice, posturi de transformare şi firide neîncuiate sau cu sistemul de închidere deteriorat, stâlpi sau conductoare căzute la pământ, E.ON adresează rugămintea ca aceste situaţii să fie semnalate la numărul de telefon 0800 800 929". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semnal de alarmă tras de E.ON Distribuţie cu privire la riscurile de electrocutare, arsuri, incendii şi explozii.
 Vizualizări articol: 1601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Semnal de alarmă tras de E.ON Distribuţie cu privire la riscurile de electrocutare, arsuri, incendii şi explozii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de linte roșie (de post) Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai rafinat. Sub diferite versiuni, ciorba de linte roșie, simplă, ieftină și foarte hrănitoare, este mult folosită în... Citeşte