Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2015 - Anul XX, nr. 269 (6081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reuşită

O elevă a şcolii din Salcea, premiată la un concurs naţional pe teme ecologice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O elevă a Şcolii Gimnaziale “Aurelian Stanciu” Salcea a fost premiată în cadrul celei de-a V-a ediţii a Concursului Naţional “Tineri ambasadori în lupta cu schimbările climatice“, competiţie adresată tuturor elevilor preocupaţi de cauzele şi efectele schimbărilor climatice.

Ediţia din acest an a concursului s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Ambasadorului Regatului Norvegiei, Tove Bruvik Westberg.

Din cele peste 400 de lucrări înscrise în concurs, în etapa finală a fost selectat şi posterul realizat de eleva Marta Florescu din clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială Salcea, coordonată de prof. Marinela Mocanu, lucrare prin care tânăra a susţinut reducerea amprentei de carbon, aceasta fiind o cauză majoră a încălzirii globale. După o evaluare pe baza a opt criterii, efectuată de un juriu exigent format din membri ai celor trei organizaţii partenere în cadrul proiectului, respectiv Fundaţia Terra Mileniul III, Asociaţia Prietenii Pământului şi Asociaţia Clubul de Ecologie şi Turism Floarea Reginei Sinaia, lucrarea Martei a fost plasată printre primele.

“Elevi ai Şcolii Gimnaziale <Aurelian Stanciu> din Salcea se dovedesc a fi cu succes mesageri ai mediului, lucrările lor fiind apreciate la acest concurs, organizat în cadrul unui proiect cu acelaşi nume, finanţat din fonduri norvegiene şi implementat de trei ONG-uri de mediu. Participanții provin din școli din 23 de județe din România și municipiul București și au fost chemați să-și folosească imaginația pentru a crea o campanie de informare asupra efectelor produse de schimbările climatice şi a modului de combatere a acestora. Mesajul lor a fost transmis către comunitate prin intermediul a diverse lucrări sub formă de postere, tipărituri, tricouri, tablouri, filmuleţe, colaje și altele”, a transmis prof. Marinela Mocanu.

Festivitatea de premiere a avut loc la Institutul Cervantes din Bucureşti, luni, 16 noiembrie. Premiile pentru elevi şi cadrele didactice au fost înmânate de Excelenţa Sa Herman Baskar, şef adjunct al misiunii norvegiene în România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O elevă a şcolii din Salcea, premiată la un concurs naţional pe teme ecologice.
 Vizualizări articol: 2219 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O elevă a şcolii din Salcea, premiată la un concurs naţional pe teme ecologice5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de linte roșie (de post) Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai rafinat. Sub diferite versiuni, ciorba de linte roșie, simplă, ieftină și foarte hrănitoare, este mult folosită în... Citeşte