Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 nov 2015 - Anul XX, nr. 269 (6081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Adio, dar rămân cu tine

Lungu la „despărţirea” de Pfeiffer: „Nu vă spun la revedere, ci pe curând”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marţi dimineaţă a avut loc ultimul comandament de gestionare a lucrărilor de apă-canalizare din proiectul de POS Mediu pentru municipiul Suceava, în cadrul căruia primarul Ion Lungu i-a transmis constructorului, în limba franceză, un fel de „adio, dar rămân cu tine”.

Semnalând finalizarea lucrărilor din amplul proiect de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare, lucrări destul de greoaie, la adâncimi chiar şi de peste 7 metri, pe aproape 140 de străzi, Lungu le-a transmis constructorilor în franceză: „Je ne vous dis au revoir, mais à bientot - Nu vă spun la revedere, ci pe curând”.

Edilul sucevean a explicat apoi sensul spuselor sale, transmiţându-le ironic că, pentru semnarea recepţiei finale, au de dat socoteală la primărie pentru ce au făcut în teren:

„Mai, mai că-mi vine să plâng că ne despărţim, dar rămânem în contact, pentru că veţi veni la recepţia finală să vă semnăm situaţiile de lucrări şi degeaba veţi sta după noi, dacă lucrările nu sunt în regulă.”

În acelaşi timp, Lungu s-a adresat inspectorilor din primărie:

„Vedeţi toate cele 140 de străzi din program, unde mai sunt probleme de clarificat, luaţi toate străzile la rând, să vedem unde mai sunt de făcut reperaţii, completări, să vedem starea actuală”.

Lungu i-a strâns mâna, oficial, managerului de lucrări al firmei Pfeiffer, Cristi Munteanu, spunând:

„Este o vorbă românească – totul este bine când de termină cu bine. Mulţumim de colaborare, chiar dacă au fost lucrurile cum au fost, bine că aţi scăpat de noi şi noi de dvs.”.

Chiar de Pfeiffer nu va mai veni de acum la comandamentele săptămânale de la primărie, li s-a atras atenţia reprezentanţilor firmei în privinţa readucerii la starea iniţială a străzilor Tipografiei şi Alexandru cel Bun, unde s-au făcut ultimele lucrări din proiect.

 „S-a finalizat în sfârşit proiectul de apă-canalizare, care a adus mult disconfort sucevenilor. Au fost intervenţii la 138 de străzi, din care pe 67 s-a făcut reabilitarea reţelelor de apă-canalizare şi pe 71 de străzi extinderi, îndeosebi în cartierul Iţcani. Dacă mă uit în oraşele învecinate – Rădăuţi, Fălticeni, putem spune că suntem cu un pas înaintea lor, pentru că am finalizat aceste lucrări. Noi am avut această strategie, cu biciul şi cu zăhărelul şi am scos-o la capăt, pentru că altă soluţie nu este. În măsura în care reziliezi acest contract, pierzi finanţarea, nu mai poţi face lucrările”, a concluzionat şeful municipalităţii sucevene.

Nu este exclus ca firma Pfeiffer, care a produs atât disconfort sucevenilor, să mai revină cu lucrări de apă – canalizare, dacă va participa la licitaţiile care se vor organiza de anul viitor, la nivel naţional, pentru a doua etapă a finanţărilor de POS Mediu.

„Urmează o nouă etapă a proiectului de apă şi canalizare, pe care sperăm să o implementăm de anul viitor. Oraşul este într-o dinamică continuă, se dezvoltă, asta e un lucru bun, dar pentru asta trebuie să venim cu proiecte de extindere a reţelelor de utilităţi”, a menţionat Ion Lungu. Noua etapă, de extindere a reţelelor de utilităţi, prevede fonduri de 22 de milioane de euro pentru municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu la „despărţirea” de Pfeiffer: „Nu vă spun la revedere, ci pe curând”.
 Vizualizări articol: 2341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Lungu la „despărţirea” de Pfeiffer: „Nu vă spun la revedere, ci pe curând”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Notre poules dans votre cour trimis de
(18 nov 2015, 11:41:56
De cand Suceava a fost propusa capitala culturala europeana, prelipceanul o da pe frantuzeasca!laughing))))). Bine ca n-a spus-o pe aia cu "notre poules dans votre cour". Asteptam cu interes o uratura in franceza!
2.   Lungule trimis de
(19 nov 2015, 10:51:39
si pe Samoil Isopescu in dreptul garajelor de ce ramin mormanele de glod SI TRANSEE/ ?, BUCATA ASFALTATA ACUM 2 ANI SI DISTRUSA , a sau e bucata la cotitura sii nu se vede din AUTOTURISM

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de linte roșie (de post) Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai rafinat. Sub diferite versiuni, ciorba de linte roșie, simplă, ieftină și foarte hrănitoare, este mult folosită în... Citeşte